Passaun vanhakaupunki sijaitsee niemellä. Yllä olevasta ilmakuvasta näkyy, miten niemen kärjessä yhtyy kolme jokea, joten sitä sanotaan myös kolmen virran kaupungiksi. Tulvien kanssa tuolla saa olla tarkkana. Ei ole yllättävää, että tuolla paikalla on ollut jo pitäjä 200 eKr. Ensimmäinen luostari tuli 400-luvulla.
Väitetään, että Nibelungin laulu, joka on kirjoitettu 1200-l. alussa, on kirjoitettu lähistöllä. Sitä on pidetty 1800-l. lähtien kansalliseepoksena. Kukaan ei ole vielä vaivautunut tekemään siitä suomenkielistä Wikipedia sivua.
1803 kaupunki jaettiin Baijerin ja Salzburgin kesken ja vuodesta 1805 se on Baijerin osa. Hitler asui 1920-luvulla siellä pari vuotta. Lähistöllä sijaitsi kolme keskitysleiriä sodan aikana. Mieleeni muistuu jotain uusnatsiuutisia tuolta.
Aika taitavasti onnistuivat muuten kehittämään tuon soutajakohunkin juuri olympialaisten aikana.
Uutisjuttu oli eilen Weltin ja Zeitin luetuin. 22-v. nainen oli rostockilainen. Hän oli joutunut lopettamaan poliisityönsä v. 2011.
Weltissä oli enemmän tai vähemmän oikeassa oleva kartta keskituloista ja -vuokrasta (kolmelle huonelle). Dresdenin ja Mynssenin kolmion neliövuokran erotus on huomattava. Etelä-Saksaan ei toimita muuttaa, jos palkka ei ole kohdallaan.
Kapeita katuja riittää. Niitä voi vielä täyttää kahvilapöydilläkin. |
Kaupunki vetänee puoleensa myös turisteja. |
Raatihuone, jonka edustan Mini-auton edustajien korruptiokekkerit olivat pilanneet. |
Der Bahnhof ist zu dieser Richtung. |
Porsliinista voi tehdä näköjään kaikenlaista. |
Keine Kommentare:
Kommentar veröffentlichen