15.08.2012

St. Michelistä

Derrick yritti ottaa selvää eurokriisistä.. (ZDF:n mashup video).

Hämähäkit aiheuttivat huomattavia nopeusrajoituksia autobaanalle (Ylen uutinen).

Paavi tunsi olonsa kotoisaksi, kun baijerilaiset pistäytyivät Vatikaanissa tanssimassa Schuhplatterniakin 85-v. synttäribileissä. Video .




Saksassa asuva tuttu lähetti minulle linkin suomalaissaksalaiseen blogiin, jossa oli jo ennättetty kiertää maata ja opiskella suomea. Kirjoittaja on muuttanut  Allgäusta elikkäs Baijerin lounaisosasta. Noh, tunnen minä sinne muuttaneen suomalaisenkin, joten tasapaino säilyi.
Hän on selkeästi törmännyt suomalaiseen betonielementtilähiöihinkin. Siitä voidaan olla toki samaa mieltä vaikka kyllä Mynssenistäkin joitain rumiluksia löytyy.



Mikkelistä, josta ei kuvia minulta löydy, löytyi sentäs punatiilinen tuomiokirkko. Minäkin olen siinä pitäjässä asunut jonkin aikaa. Vieraanani ollut insinööri pohti kirkon ulkopuolella, että mahtaa tuolta katolta vesi juosta nopeasti alas. Kauneus on siis katsojan silmissä. Mainittakoon, että kylässä on lähellä maaseurakunnan iso puukirkko (1817), jossa on näyttävät ristikkoikkunat. Sen on suunnitellut italialainen, mutta Turussa kuollut Charles Bassi. Wikipedia-sivulta löytyy näyttävä lista hänen kirkoistaan.  Tuomiokirkko (1897) arkkitehdin Josef Stenbäckin luettelo on vielä vaikuttavampi.
Kylän erikoisin on minusta keskelle tietä (kaistat menevät molemmin puolin) jäävä pieni kivisakasti, jonka juuret ulottuvat 1500-l. alkuun. Wikipediassa on kuva. Muistaakseni en ole sisällä käynyt ja ovi on kiinni. Youtubessa on vilkaisu sisälle.

Mikkelin museorakennukset tällä sivulla kuvattu. Lisäksi siellä on jalkaväkimuseo. Päämajamuseoon liittyy myös kallionsisään rakennettu viestikeskus. Kyllä Mikkelissä on yhdelle päivälle näkemistä. Taidemuseossa erikoisuutena on joidenkin huoneiden antiikkisisustus ja kaupungin oman kuvanveistäjän Johannes Haapasalon taidokkaita veistoksia.  Kaupungissa voi syödä vaikka Marttojen Kenkäverossa, joka ei ole hullumpi rakennus sekään. Jos on Lappeenrantaan päin matkalla kannattaa ajaa Porrassalmentien kautta, jossa on muistomerkki sotatantereena toimimiseseta.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen