17.08.2012

AD1937

Tänään isoisä täyttää 75-vuotta. Lahjaksi tulee pari vuoden 1937 puutarhalehteä ynnä Uuden Suomen sunnuntainumero (24.10.). Se ei ollut YK:n päivä, kun sitä ei silloin vielä ollut.
Paljon riitti sotajuttuja jo silloin Kiinasta asti. Itänaapurista oli yllättävän vähän uutisia, mutta Franco-Hitler-Mussolini esiintyivät.
Torstaina Welt kirjoitti, miten Italiassa puuhataan muistimerkkiä ja museota italialaiselle kenraalille, jonka   Etioan komennuksella (1935-41) 150'000-700'000 tapetiin. 1937 hän perusti keskitysleirejä, joissa tapettiin mm. myrkkykaasulla.

 Lehdessä kerrotaan nykyisen Kauppalehden tapaan perustetut yritykset.
 Nykyisin taitaa olla vähän enemmän rakennuksia..


Valtion rautatiet tiedotti isolla ilmoituksella, josta tästä vain pieni pätkä.
Yksi vuokranantaja oli pahoittanut mielensä kun jäi vuokrat saamatta ja kämppäkin oli tuhottu. Lopussa kehutaan kyseistä sanomalehteä, joten ei ihme, että juttu oli julkaistu.
von Ribbentropista tuli ulkoministeri vasta v. 1938. Hän ei oikeasti ollut aatelissukua sillä hänet otettiin ottopojaksi.
Pitkänlinjan ulkoasianministeri Rudolf Holsti sai lähteä, kun hän suututti saksalaiset haukkumalla Hitleriä hulluksi koiraksi, jonka pitäisi ampua. Seuraaja oli 1938 Eljas Erkko. Von Neurath menetti ulkoministerin paikan, mutta jäi salkuttomaksi ministeriksi. Vapaaherra tuomittiin 15 vuoden vankeuteen Nürnbergissä, mutta vapautettiin 1954.




Mainontaa.


Suojeluskunnilla ja Lotilla oli monenlaista ohjelmaa. Myös yliopiston osakunnilla oli iso palsta tapahtumia.
Töölön kisahallin on entinen messuhalli (1935), nyk. urheiluhalli ja selviämisasema. 1952 siellä pidettiin olymppialaiset voimistelu-, paini-, nyrkkeily- ja painonnostokilpailut sekä koripallon loppuottelut.


Lehdessä oli paljon radiovastaanotin ilmoituksia. Radiossa opetettiin englantia ja saksaa (klo 19:15).


Jussikin antoi esityksen Helsingissä. Varmasti oli Bulevardin Aleksanterin teatteri täysi.


Onneksi nykyään on pakasteita ja pesukone niin säästää rahaa. Vaatetuskaan tosin ei ole niin monipuolinen.Tietysti olisin palkannut Jeevesin.

Hmm.. toimisikohan  nimim. >>Matalaenergiatalon kaukolämpö>>?

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen