03.07.2012

Villipuisto

Schwaabien (Backnangissa Stuttgartista hieman koilliseen) Facebookissa sopima "grillaustapahtuma" peruttiin - poliisin avustamana.  Kuvien perusteella tapahtumat muistutti jalkapallo-ottelua. Asiasta kertoi myös Ylen uutinen.

Lauantaina tuli BR:ltä ohjelma "Zeit für Tiere" Poingin villieläinpuistosta. Se on Mediathekissa Sa kohdalla.
Poingin taajamassa on villieläinpuisto (Wildpark). Sisäänpääsymaksu on 6,5 eur. Ei se nyt ihan hintalaatusuhteeltaan niin hyvä ole kuin normaalin eläintarhan, mutta jos Mynssenissä asuu niin kyllä se ihan kiva paikka on. 98%:lla on toki lapset motivaattorina mennä sinne.

Ihan laiskoille ja kiireisille turisteille se ei sovi sillä S-Bahn asemalle, jonne menee junallakin helposti 20-40 min riippuen, miten juna sattuu Mynssenin keskustassa tulemaan, puistoon kestää kävellä parisen kymmentä minuuttia. Ei sinne karttaa tarvitse sillä kylttejä löytyy.

Riippuen vuodenajasta saattaa nähdä tarttuvakoipisten lintujen (Greifvogel) näytökset ts. miten joku pöllö tai haukka sieppaa valesaaliin maasta ja lentää sitten isännän kädelle takaisin. Videossa se on kohdassa 11 eteenpäin. Zack, meine Damen und Herren. Ammatti Falkner tulee harvemmin vastaan. Samoin puolisokea Gänsegeier eli hanhikorppikotka.  Weißkopfseeadler, 19 v, ei myöskään näyttänyt yleisöä pelkäävän.

Kävelyreittiä siellä on kolmisen kilometria. Kioskeja on pari. Kesällä ilmeisesti saa jopa viiniä.

Eläimistö on ilmeisesti valittu s.e. että olisivat potentiaalisia asukkaita Saksan metsissä, mutta kyllä siellä on kotieläimiäkin kaneista lähtien.
Tuolla sedällä oli mukana kaksi kaukoputkea. Taskun sijaan  ne mahtuu matkalaukkuun. Ties vaikka olisivat kalliimmat kuin minun koko omaisuuteni. Kamerani hinnalla ei saisi varmaan tuota vankkaa jalustaani.

Nämä töppöset ovat sekä pehmeät että terävät.
die Brut tarkoittaa muuten haudonta, poikue,  tai kalan kutu.

Lumipöllö.

Ruokintapusseja sai 0,50 eurolla. Ka, potsi! 

Porukka haisi ihan vuohenjuustolta.


Mutakylvyn jälkeen voi kiehnuttaa verkkoa vasten. Urosvillisika voi painaa 150 kg.

Karhut olivat tuollaisia nyrkillä tapettavia palleroita. Ne vaivautuivat nousemaan ylös kun kuulivat auton äänen, joka toi omenoita, sämpylöitä ja hieman lihaakin.

Samassa aitauksessa oli ainakin yksi susihukka, joka sai lihapalan ennen kuin yksi karhuista tuli kasvisruoan parista ajamaan sen pois.

Aika erikoinen naamavärkki hällä. Veikkaisin, että on joku hanhi.

Mandariinisorsa.

Metsä oli pääasiassa korkeata kuusikkoa. Puisto on yksityisessä omistuksessa ja auki yleisölle v.  1970.

Aika sekalainen sakki. Lintu kylpi pupun vesiastissa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen