28.07.2012

Hampurin satama

 SZ:n Saksan matkakohdesarjassa eräs kohde oli Hampurin satama.  Kuva ja teksti. Tässä kuvia todisteeksi, että siellä tosiaan on hieman vettä ja laivoja vaikka melko sisämaassa ollaan kts. kartta. Cuxhaven ja Bremerhaven sentään ovat oikeasti meren rannalla.

Kaikki saksalaiset eivät selkeästi ole tottuneita veteen. Tällä viikolla yksi turisti pyöräili mereen Helsingissä.




















SZ:n jutun  eräs matkakohdesuositus oli kalliot Reininjokilaaksossa. En ole jaksanut lähteä sinne risteilylle, vaikka kerran harkitsin. Katsella nyt hitaasti liikkuvassa laivassa kaljaa juovia saksalaisia eläkeläisiä tai meluavia lapsia. SZ:n kuva ja teksti.

Jos joku haluaa nähdä uuden elokuvan valokuvakilpailun satoa eli kuvia Saksasta niin niitä riittää täällä.




Suomalaiset varmasti tuntevan paikkakunnan Entenhausen paremmin kuin vaikka Hampurin. Siellä on Onkel Dagobertin Geldspeicher. Dagobert Duck pistää hanttiin die vilden Kerlejä vastaan. (Mynssenin eteläpuolella Rosenheimin suuntaan on muuten Tuntenhausen niminen paikkakunta. Sen rautautiepysäkki on Ostermünchen nimisessä kylässä.
SZ:n jutussa spekuloidaan Roope-Sedällä ja kapitalismilla.
Saksalaiset lainaavat mielellään ranskasta sanoja, kun ne varmaan kuulostaa niin hienoilta. Jutusta opin sanan Quivive, joka on wikipedian mukaan Ranskan vallankumouksen ajalta. Barrikadin vartija saattoi huutaa "Eläköön kuningas!", johon oikea tunnussanavastine oli "Kuka elää." (Qui vive). Wikipedia kuvaa sanontaa ""Auf dem Quivive sein", was so viel wie auf der Hut sein, aufpassen, aufmerksam sein oder auch besonders gut informiert sein bedeutet.". Tuo eka synonyymi siis vastaa suomen olla varpaillaan.


SZ oli enemmän tai vähemmän ilmaiseksi mennyt antamaan muutaman sivun naapuriosavaltion kehumiseen. Toki Baden-Württenberg häviää mahtavalle Baijerille. Juttussa mainittua Mahlea en muistanutkaan, mutta sekin on autoteollisuuden alihankkija. Yhdessä pikkujutussa kehutaan kuinka ahkeria koululaiset ovat kun tulee päättötodistuksia. Tutkimuksen oli (tarvinnut) tehdä Caritas-organisaatio, mikä kertoo jo koululaitoksesta jotain, jos se ei itse tuommoisia tilastoja pysty kertomaan. Kyllä tuossa IT-teollisuuttakin mainostetaan. Satatuhattakoodaria pitäisi työskennellä osavaltiossa. Vihreää puoluetta edustava pääministeri haluaisi edistää uusituvaan energiaan perustuvaa tutkimusta.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen