21.07.2012

Kauppa


Minä tietysti lähetin viime viikolla Saksaan ja Kreikkaan linkin suopotkupallokisasta (Sumpffussball), kun Yle ystävällisesti tarjosi videonkin. Noh, myös Welt huomioi tapahtuman valokuvasarjassa (kts. kuva 2).


Welt julkaisi myös kuvan heinälatoon ajaneesta volkkarista (Bulli).

Perjantai-iltana hs.fi:n pääuutinen oli, miten edustaja Soininvaara haluaisi nostaa Saksan palkkatasoa tuntuvasti. Ei täysin valjennut ajatus.
Kirjoitin Saksan mallista aiemmin kevättalvella. SZ kertoi, että nyt Saksassa harkitaan, ns. Minijobin verovapaan palkan nostamista 450 euroon nykyisestä neljästä sadasta ja lisätä eläkevakuutusmaksun pakollisuutta, kun Bislang zahlt der Arbeitgeber pauschal 15 Prozent vom Verdienst. Lisäksi harkitaan Midijobtyyppiä, jossa työnantaja joutuu maksamaan vähemmän sivukuluja, kun palkka on alle 850 eur.



Saksan Waltstreetjournalissa on juttu Frank Nuovosta, Nokian entisestä pääsuunnittelija, joka yritti saada kosketusnäytön läpi kauan ennen Applea. Samoin oli iPadin kaltainen vekotin kehitteillä, että näin jälkikäteen vois sanoa, että kynsi oli osunut päähän: "Wir hatten den Nagel genau auf den Kopf getroffen." Pitkähkössä jutussa katsotaan tulevaisuuden lisäksi myös historiaan ja organisaation kriisiin sisäisine valtataisteluineen ja monimutkaisine rakenteineen. Nokialla on jutun mukaan 30'000 patenttia.

Ministerimme oli viime pyhänä Frankfurtissa triathlonistina Ironbirds joukkueessa - taisi olla vienninedistämistä sekin, vaikka päätarkoitus oli markkinoida luuydinluovutusrekisteriä.
hs.fi uutisoi, että Göttingenissä on lääkäri väärentänyt potilastietoja elinten saamiseksi. Saksassa kuolee päivittäin kolme ihmistä, kun sopivia elimiä ei löydy. Welt kirjoitti laajasti Pulitzer-palkitusta syövän historiaa käsittelevästä kirjasta. Vuonna 2010 kuoli 7 milj. ihmistä syöpään (an Krebs sterben) maailmassa. Saksassa syöpään sairastuu vuosittain 450'000.
Tällä ketjulla on samat tarrat kuukaudesta toiseen.



Mynssenin pettymykseksi kävelijämäärällä laskennuttta sen vilkkain kauppakatu Kaufingerstr. jäi Saksan kolmanneksi lukemalla 11820 henkeä tunnissa (Welt). Sen toisessa päässä on Karlsplatz Stachus.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen