31.07.2012

Hesperian puisto

Pari kuvaa Hesperian puistikon seudulta.
 Talo suunnitteltiin jo 1962, mutta rakennettiin vasta 70-luvulla. Matalia kerroksia. Kuuluisat laatat ja akustiikka. Ex.työkaveri kävi talvella Sydnessä ja otti risteilyltä kuvia sen oopperatalosta. Yllätyin sen pintamateriaalin kehnosta kunnosta. Sitä ei kaukaa otetuissa kuvissa  tietenkään näy.

 Kaupunki uhkailee veden poisottamisella, mikäli altaassa ruokitaan lintuja, koska niiden jätökset tukkii taideteoksen röörit.
 Nimi on vähän kauempana.


 Geselius-Lindgren-Saarinen trion kansallismuseo v. 1916.
 Tämä herra Paraske katselee Mannerheimintien liikennettä, mutta harva kulkija hänet huomannee.
Alpo Sailon patsas v. 1949. Sorokka on päässä. Myssyn alla on hyvä muistinen pääkoppa. Kts. Wikipedia.

Saksalla oli sunnuntaina menossa tilastollisesti surkein menestys olympialaisissa 44 vuoteen. Maanantaina yksi hopea mitali miekkailussa (das Fechten, >Degen=kalpa), mutta sitäkin varjosti finaalikarsinnassa tullut protesti ja pitkä palaverointio (Eklat = skandaali, väittely), kun oli epäselvää tapahtuiko osuma (Treffer) sekunnin aikana. Protesti hylättiin (abschmettern).

30.07.2012

Hampuria

Suomalaisetkin sanomalehdet julkaisivat Reutersin uutista, miten Saksassa on avattu kiukkulinja (Schimpfhotline) hieman enemmän asiasta kerrotaan esim. tässä jutussa.







 Bongaa leijona.







 Näinköhän on olympialaisten jalkapallotuloksia..











29.07.2012

Hampurin kirkkoja

Ylen Areenassa on vielä hetken näkyvillä saksalaissarjan Rakennustaiteen aarteita - sarjan jakso, jossa on Bambergin tuomiokirkko. Siitä jo kirjoitinkin.

 Tämän sivun kuvat kuvastavat kuitenkin Hampuria.






Tässä mainitaan Bach. Hampurin eräs kirkko hylkäsi Bachin hakemuksen urkuriksi, ja sitten hän menikin Leipzigin Tuomaskirkon kanttoriksi tunnetuin seurauksin.






Presidenttin Niinistö puolisoineen vierailee 29.7. Lontoon merimieskirkolla pullakahveilla. Hampurin merimieskirkollakin oli ihan hieno pieni Suomi-puoti ja kahvila. Siellä Suomi-keskuksessa toimii kielikoulu, on kirjasto, taidetta, sauna ja majoitusta.







 Kovia on kokeneet 1940-l. yksi jos toinenkin rakennus. Ei ihme, jos vaikuttaa suht. modernilta,