16.11.2013

Toscan maisemia


9.11. tuli Teemalta kuuluisa Toscan versio, jossa Raimondi on pahiksena ja Domingo epäonnisena taitelijana.Ei hätää, sillä se on 30 päivää katseltavissa. Rigoleton kanssa on jo kiire. DVD:nkin omistan, kun halvalla sain kuin Sulo Vilén sillä se on tehty jo 1992. Sen kyllä näkee väritasapainossa ja kuvanlaadussa, mutta solistit ovat kertakaikkiaan huippuja. Tämä kuuluu siis sarjaan elokuvaversioita Verdi oopperasta.

Tässä aikaisempi kirjoitukseni ja tässä toinen. Kummassakin on valokuvia 50-vuotis jälleenrakennusjuhlaansa juhlivasta Münchenin Staatsoperista, jossa on siis sunnuntaina klo 12 gaala nähtävissä Internetin välityksellä. Lauantaina SZ julkaisi juhlanumeron.

Palazzon Farnesen ohikin vain kävelin. Sinne pitää varata hyvissä ajoin kiertokäynti, jos meinaa mennä, koska se on Ranskan suurlähetystö myös. Toscan kohteista tuli perusteellisemmin tutuksi Sant Castellon linna, johon muuri Vatikaanista johtaa. Elokuvan E Lucevan de Stellessä onkin Pietarin kirkko taustalla. Siinä linnassa on kidutettu ja tapettu porukkaa runsaasti muitakin kuin katolla vapaasti ulkoileva tenorivanki.




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen