06.11.2013

Indeksi


Saksan mediassa oli tiistaina juttuja  listasta, jossa vertailtiin 60 maan englannin kielitaitoa. Kreikka puuttuu jostain syystä listalta. Saksalaiset pääsivät sijalle 14. ja Suomi 7. Itävalta oli 6.
Saksassahan kun on iso väestöpohja voi dubata TV-ohjelmat ja tietokonepelit nuorisolle. Jopa yliopistoihin tehdään saksankielisiä oppikirjoja ja kurssit mitä ilmeisimmin pidetään saksaksi.
Kun talous on kunnossa, ei työn perästä tarvitse muuttaa ulkomaille.


Minä en ihmettele Italian heikkoa sijoitusta. Parikymppisten kahvilatyöntekijöiltäkään saattaa olla turha toivoa englannin ymmärrystä.

Jopa Rooman ydinkeskustassa kenkäkauppias puhui italiaa vaikka sanoi ääneen, että et taida puhua italiaa? Tietysti jossain oopperan tai useimpien museoiden kassalla pärjää englanniksi.

B&B majoituksessa n. 55 v. isällä oli n. 17 v. poika tulkkina mukana. Osasi hän hieman itsekin. 




Italialaisten palvelualttius jättää toivomisen varaa.Jollekin jenkkituristille se voi olla järkytys. Tunnettu toimittaja kirjalija Beppe Severgninikin kirjoittaa kirjassaan "Selvitä Italiassa .. ilman naimisiinmenoa, yliajamisen alle joutumista tai pidätetyksi tulemista", vertauksen vaatekaupasta, jossa hienosti puettu myyjä vaan seuraa tiskin takana kun asiakas tuskailee oikean koon lyötämisessä.


SZ antoi esimerkkejä takavarikoiduista 1400 teoksesta. Mukana yksi oli Chagalli. Y.o. on Vatikaanin kokoelmasta. Jaakobin portaat on vuodelta 1977.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen