20.11.2013

LKK 20v

Leppävaaran kirkosta on valoisampiakin kuvia aiemmasta konsertista. Tällä kertaa vuorossa oli kylän aikuisten kirkon kammarikuoron 20-vuotiskonsertti. Kuoron johtajana on kirkon kanttori Kullervo Latvanen. Lyhyen historiikin ja konsertin kappalelistan näkee täältä.
Kirkon kapasiteetti oli hyvin käytössä. Myöhemmin tulleet joutuivat sivustalla katselemaan kuorolaisten selkäpuolta.

Kuoro on todella tasokas. Erityiskiitos kuuluu parille naissolistille, yleiselle hyvälle tasolle ja  miesten ja naisten tasapainolle.  Kuoro on tehnyt jo kuusi levytystä, joista onneksi vain yksi on joululauluja. Kolme on Ilmari Krohnin sävellyksiä eli kuoro on tehnyt kansallisestikin merkittävää musiiikkityötä. Kas kun tällä kertaa ei tainnut olla yhtään.

Aloituskappale oli  Alta trinita beata, jonka vaikka joku Cantores Minores usein voi vetäistä eteenmarssiessaan. Tässä 5:30 kohdalla kolmen ei niin pienen saksalaisen poikakuoron esityksenä konsertissa, jossa olin yleisön joukossa.

Ohjelmistossa oli mukavasti suomalaisia lauluja. 
Toisena kuultu kappale on monelle tuttu Vesa Erkkilän Minun sielunin halajaa sinua ja Kuulan On Herran templiin tulla on oikein virsikirjassa 196.

Kanttori oli selkeästi vaikuttunut imatralaisen kanttorin psalmiin 23 säveltämästä "Kun Herra vain mua paimentaa". Sitä kyllä kuulee radiosta.

Schützin ruokalaulu tai virsi 473 kuultiin suomeksi (Kaikki katsovat sinua, oi Herra) eli Alle Augen warten auf dich Herre ( Aller Augen warten auf dich, und du gibst ihnen ihre Speise zur rechten Zeit.
 Du tust deine Hand auf und sättigst alles, was lebt, nach deinem Wohlgefallen.)
 Tässä versio Salzburgin musiikkilukion esittämänä, jonka saksassa ei ole ainakaan huomauttamista.

Beethovenin Jumalan kunnia luonnossa on niin puhkisoitettu, ettei sitä toimittaisi erikseen esittää.
Bachin Jesu, meine Freudea tuli avustamaan barokkisellisti ja positiiviurkuri. Kyllähän se kivasti meni ja Bachia pitää olla joka kirkkokonsertissa.

Kuoron kaikkien aikojen eka esitys oli ollut Giuseppe PItonin Cantate Domino, jota en ollut ennen kuullut. Youtubessa siitä enemmän ja vähemmän helppoja sovituksia. Kanttorikin vitsaili, että näin helpolla laululla aloitetttiin. Se olisi tosiaan vaatinut vaikka madrigaalikuoron.

Siban proffan Jorma Hannikaisen laulun "Kaikella on määrähetkensä" sanat ovat  Saarnaajan kirjan aika on .. aika on... litaniasta. Porvoon kanttorin "Tulee vielä aika" oli hyvä pari eikä näitä taatusti ollut moni kuullut.
Sen sijaan "Kuulkaa keitä mestari" ja Tikan "Armolaulu" - tosin nyt kuorosovituksena - olivat tietysti monille tuttuja. Konsertin päätti Arto Turpelan (Vimpelin kanttori) "Valon hymni" ja ylimääräinen tuttu Eero Erkkilän "Pienen Iltarukous" (Ilta saapuu  jälleen..), joka on erinomainen kuorolaulu.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen