01.05.2013

Wappua

Viime vuonna esittelin punaista wappua ja porvarillisempaa. Tänä vuonna olen Maitagiaviettämässä Saksassa, joten tässä tunnelma kuvia joltain vuodelta Kaivopuistosta.
Katollinen kirkko Kaivopuiston kupeessa.

BR:n sivuilla kerran kerrottiin, että 30.4. ja 1.5 välisenä yönä (Walburgisnacht) nuoret hiippailevat tekemässä kepposiaan. Ennen nostettiin heinäkärrejä katolle, mutta nyt sotketaan autoja partavaahdolla tai ympäröidään vessapaperilla.


Kaivohuoneen portsareita. Taisi olla suljettu tilaisuus.
Kelttien kalenterissa oli ollut talvi ja kesä ja 1.5. oli raja ja syytä pitää villejä juhlia ja tehdä veriuhreja. Germaanit omistivat jumalatar Freialle.
Kun kristinuskon aikana Freian syrjäytti kansanpyhimys Walburga, joka syntyi n. 710 Englannissa ja oli sittemmin abtissana Heidenheimin luostarissa Frankenissa. Häntä pidettiin ihmisten ja karjan suojelijana noitia vastaan. Hänet julistettiin pyhimykseksi 1.5. - aivan kuten tänä vuonna viimeeksi kuollut puolalainen paavi, jonka ex. kommunisti parturi parantui selittämättömän ihmeen takia (M.O.T).




Mobiilejasaunoja.

Noitakultin päivämäärän merkitys jatkui maallisissa (profan) kepposissa (der Schabernack) sillä se oli sotilaspalveluksen katselmusta (Musterung) 1.5. edeltävä päivä, joka oli siten viimeinen tilaisuus "potkia yli aisan" ilman seuraamuksia ( unbeschadet über die Stränge zu schlagen).

Main joen eteläpuolella Maibaum kulttuuri on vallassa kun taas tuo noitayöpelleily pohjoispuolella.

1.5. oli natsien "kansallisen työn päivä".  Tänä vuonna uusnatsit olivat myös Heilbronn nimisellä paikkakunnalla (n. 50 km Stuttgartista pohjoiseen) marssimassa "siirtotyövoimaa vastaan", "meidän kotimaa. meidän työ -  seis siirtotyöläisyydelle". Pelkäävät erityisesti, että itäeurooppalaiset tulevat ja vetävät palkatkin alas. Niillä on kutsuttuna puhujana äärioikeistolainen Tsekistä, eli maasta, jota ne pelkäävät. Myös Ruotsista ja Sveitsistä osallistuu edustajia. Koskakohan Suomesta? Tsekit ovat kopioineet mielenosoituksen ja siellä Tsekeissä lukee tsekiksi "pysäyttäkää invaasio". Tiettävästi Tsekeissä ei ole juurikaan siirtolaistyövoimaa, vaan se on lähinnä romaneita vastaan.
Nämä kaveruksen ovat varmaankin valmistuneet koirakoulusta.

BR:n jutussa mainittiin, että Zugspitzelläkin (2600 m.) olisi ollut ainakin 30 metrinen Maibaum, josta olen kirjoittanut ennenkin.
Maibaumin pöllimistä siis yritetään (abspenstig zu machen), että se lunastettaisiin kunnon atriaa vastaan (gegen Auslöse in Form einer ordentlichen Brotzeit zurückzuerstatten) on tarkoituksena, joskin vaatii ison sakin ja ettei sitä vahdi kukaan. Väkivaltaa ei käytetä.





Espoon koneteekkarien väristä ei voi erehtyä.





Miksi ei teltassa saisi olla kristallikruunua?





Retuperän WPK. Paloauto on parkissa Otaniemessä.
Joku insinööriparkakin siellä violetin hatun kanssa. Niilläkin on tupsu tosin. Minun hattu oli kotikotona kaapissa.
Snapseja kipattiin piirissä.

Siellä jo joku Baijerissa käynyt huutaa: aito Bierbänke!
Noita tuskin Suomesta on saanut ostettua.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen