18.05.2013

vapaita asuntoja

TheLocal raportoi tyhjillään olevien asuntojen tilanteesta Saksassa. Ei mitenkään yllättävää, että Mynsseni on "täynnä" - alle prosentti. Ala-Saksissa oleva kaupunki ja Itä-Saksan Chemnitz ja Schwerinissa on joka kymmenes asunto tyhjiltään.



Kyllä idän ja lännen välillä eron huomaa. Leipzigista esimerkiksi ei ole ongelmaa löytää hylättyjä taloja ihan keskustasta.

Idän rappiosta mielestäni kertoo se, että Leipzigissa siirtolaistaustaisia on vain 8,6%, -  huolimatta halvoista asunnoista. Taloussuhadanne lienee päätekijä, mutta ei ainakaan tiettyjen ryhmien vihamielinen maine sitä edistä. Maan kalleimmista paikoista Mynssenissä siirtolaistaustaisia on n. 37%



SZ:n Magazin esitteli kuvasarjan vessoista, joissa voisi viellä vaikka kesäloman. Kts. kuvat.

18.5.1973 valmistui Mynssenin BMW:n toimistorakennus. Kts. SZ:n Magazinin kuvasarja. Blogissani on värikuvia.


Kaivoksista syntyy keko, joka näkyy kauas.
Saksasta löytyy lukematon määrä hyläyttyjä rautatieasemia. Kertoo varmaan pitkälti logistiikan muutoksesta ja autoistumisesta, mutta varmaan myös tietttyjen paikkojen autioitumisesta.
DDR:n aikuisia tyyppitaloja on tehty houkuttelevammaksi värityksellä.


Georgia kohuun littyen, Ylen uutisten grafiikka osoittaa Suomen heikon sijoituksen seksuualivähemmistöjen asioissa, mutta lauantain Zeit viittasi laajaan kyselytutkimukseen, jossa Suomi taas oli pärjännyt paremmin.

Radiosta onneksi tulee Euroviisujen sijaan Nürnbergin Meistersingereitä Wienistä. Viikon Figarokin pureutui siihen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen