08.04.2013

Uutiskatsaus


Kävin katsomassa Metsän tarina -elokuvan, joka lyö ennätyksiä monessa suhteessa. Se on myös Hgissä ainakin Tennispalatsissa vieläkin nähtävillä. Hieman siinä on keskittysmishäiriöistä leikkausta eikä tuntemattomia lintuja opi, koska niitä ei selosteta.
 Jos haluaa aikamatkan 50-80-luvulle voi mennnä Imatralle esim. Vuoksenniskalle.


On huima ero, miten suomalainen media on kirjoittanut niukasti veroparatiisijutuista - ainakin ennen maanantain MOT-ohjelmaa. Saksassa on lehdet kirjoitelleet paljon mm. Venäjään, Kreikkaan ja Sveitsiin liittyen vaikka niitä tapauksia Saksassa riittää omastakin takaa.

SZ:n kuvasarja poliittissatiirisesta maailmankartarkijasta. 


Palataksemme lääketieteen pariin:

Pääsiäissunnuntain Ilta-Sanomien lööpiksi pääsi tyhjentävästi Miksi syöpä iskee? Siinä on Naturen Genetics teemanumero aiheena, jossa oli kartoitettu 100000 ihmisestä usean eri syövän geenitekijöitä.
Hgin yliopisto julkaisi oman tiedotteen.

HS:n mainio kolumnisti tiivisti usalaista tutkimusta, jossa ihmisen immuunipuolutusjärjestelmän T-solut saatiin hyökkäämään tietyn leukemiatyypin soluja vastaan tunnistamalla ne niiden ominaisen proteiinin mukaan. Tiedote tutkimuslaitoksen sivulla kertoo, että mukana on ollut yritys. ESK1 (monoclonal antibody eli monoklonaalinen vasta-aine) saatiin kohdistettua proteiiniin WT1, joka on aktiinen usean syöpätyypin kehityksessä (oncegenic protein).
Welt puolestaan siteerasi Naturen juttua, jossa oli seurattu yhden AIDS-potilaan harvinaisen hyvää vasta-aineiden tuotantoa niitä vastaan muuntuvaa virusta vastaan. Tutkimuksessa löydettiin proteniini, joka käynnistää vasta-aineiden tuotannon. Nyt siis opittiin kummankin osapuolen kehittymisestä (pathway).

Tekniikan Maailma -lehti taisi taannoin kirjoittaa viruksista syövän hoidossa. Suomessa sitä kokeellistahoitomuotoa ns. toivottomille tapauksille on käytetty yksityisessä syöpäsairaalassa.
Hemmingin adenovirustutkimus on toki ollut jo vuosia useasti mediassa ja sitä varten on perustettu myös yritys.

Vuoden ensimmäisen Husari-lehden teemana oli syöpätutkimus.

jatkuu...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen