09.04.2013

Tusby

Viimeisin Antiikkia, antiikkia esitteli Tuusulanjärven rantatien rakennuksia. Blogistani löytyy aiheeseen liittyvä Ainolaa painottava kirjoitus.

Eero Järnefeltin näyttelyhän on Ateneumissa. Siellä näkee tauluja, jotka on Tuusulassa maalattu kuten rentukka. Tätä nykyä sen entinen rakennus on yksityisessa omistuksessa.

Metka esimerkki, ettei Tuusulan-järven huviloilla vain loikoiltu: Lepolan osti vuonna 1922 professori E. N. Setälä, joka vaihtoi tilan nimen Toimelaksi. ( lähde).
Halosenniemi on luonnonsuojelualuetta.
 Tässä on Halosenniemen torppa.
 Taidemaalarin suuressa kahden kerroksen korkuisessa ateljeessa on jossain vaiheessa tehty isot ikkunat. Rakennus on valmistunut 1902.
 Sauna on melkein vedessä.
 Pekka Halosen (1865-1833) talvimaisemat   ja käkkärämännyt ovat kaikkien tuntemia. Niitä oli tuossakin talossa useampia. Tauluja vaihdetaan välillä vähän kuin Tarvaspäässä Gallelan tauluja ja niinpä niitä oli usemmasta kokoelmasta.
 Talo on niemellä, joten melkein joka ikkunasta näkyy vettä. Ikkunaruutuja on 144, joka on juuri avautuneen näyttelyn otsakkeenakin. Se keskittyy näyttämään Halosenniemestä maalattuihin tauluihin.
 Lähellä on myös monipuolinen puutarha.



Kaalimaa.
P.S Saksalaiset ovat tunnettuja Nutellan himosta.
Poliisi kuitenkin arvioi: it was probably professional thieves rather than a desperate dieter who stole five tonnes of the breakfast staple (TheLocal).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen