07.04.2013

Schütziä

 Entinen viljamakasiini (1861), nykyinen kotiseutumuseo.
Kellotapuli v. 1752. Sinne ei pääse kiipeämään.


Ruokolahden kko. (1854)


"Der Entwurf stammt von dem Architekten Ernst Lohrmann." (matkailutoimistolla on saksankielinen esitekin)
"Das Altargemälde "Christus am Kreuz" ist von Aleksandra Frosterus-Såltin.
Es ist das letzte von etwa fünfzig Altarbildern aus dem Jahr 1915."
(lähde)
Lpr:n helmikuisilla kanttoripäivillä tehtiin paikalliseen ostokeskukseen flashmob-isku.
"Die heutige Orgel aus dem Jahr 1986 hat 30 Register. Sie wurde von Musikdirecktor Asko Rautionaho geplant und von Orgelbauer Hans Heinrich verfertigt." (lähde)
Pitkänäperjantaina esiintyi alueelle usein eri kokoonpanoissa esiintyvä vanhan musiikin laulu ja soitinyhtye Sonus Borealis. Teoksena oli Schützin Jeesuksen seitsemän sanaa ristillä. Soitin erikoisuuksia oli lähinnä arkkiluuttu ja teorbi.
Kuorolaisia esiintyi solisteina. Konsertti on nähtävissä webissä jumalanpalvelusten videointiin tarkoitetulla välineistöllä, joten laatu ei ole kovin kaksinen. Sen sijaan esityksen taso oli hyvä. Uusi tuttavuus (SB:sta harvemmin viimeaikoina kuulleena) oli evankelistan osaa laulanut herra, joka oli erinomainen laulaja ja saksakin sujui. Myös naisissa löytyi hyvä solisti.






Eilen sai rautaisannoksen mieskuoromusiikkia YL:n 130-v. bileiden takia. Sitä oli juhlistamassa Musiikkitalossa useampikin kuoro ja yhteisesityksenä oli Finlandia. Videossa Matti H. harjoittamassa.
YL on menossa toukokuun lopussa  antamaan Pietari Inkisen, Monica Groopin ja Jukka Rasilainen kanssa Mynssenin filharmoniaan  kolme konserttia (kaikissa Kullervo-sinfonia ja näyttää olevan kohta kaikki täysinäisiä). Parisen vuotta sitten kuulin Saksan radiossa Inkisen haastattelun ja ihan kohtuullisen hyvin herra osasi saksaa sillä hän on opiskellut Kölnissäkin. Kuvassa Gasteigin sali.  Siitä ovat jo vuosia keskustelleet, että pitäisikö rakentaa parempi..

Kuvassa on kaupungin "uimahalli". Oikea punatiilirakennus on Gasteigin kulttuurikeskus. Siellä on myös pääkirjasto ja mm. kansalaisopistontiloja.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen