23.08.2013

Taiteiden yössä


 Viime vuonna kävin Taiteiden yössä Kansallismuseossa tutustumassa uuteen perusnäyttelyyn.

 Museokin voi olla moderni.
Kuten viime vuonna, kävin Designmuseossa. Nyt vaihtuva näyttely oli  140-vuostista kokoelman ja historiaa käsittävä. Esitystapa sekava ja varsin väljästi tehty. Kellarin habitare-pikkunäyttelyssä muutama mielenkiiintoinen juttu. Angry Birds oli päässyt historialistalle siinä missä jotkut pallotuolit.  Yläkerrassa täyteen tungetun vitriinin takaseinällä hieman etäällä katsojasta pari hienoa tekstiilityötaulua. Nimi oli taiteilijamainenkin: Päikki Priha. Näyttää olevan oikein emerita professori.

Myös saksalalaisessa kirjastossa piipahdin, mutta siellä ei kirjakirpputorilta löytnyt mitään mielenkiintoista.


Sen sijaan Kemppisen Vuoden Taidetapahtumaksi kutsumassaan Sinebrychoffin museon näyttelyssä, joka oli lähes kauttaaltaan valokuvia, mitä nyt oli jotain jotain keskinkertaisia maalauksia ja grafiikoita haalittu mm. Ateneumista (valtion taidemuseo tämäkin).

Kaikki valokuvataiteesta ymmärtävät suomalaiset tuntee Sammallahden, jolta on runsaasti kuvia tässä näyttelyssä. Kuitenkin Ritva Kovalainen osoittaa olevansa huippukuvaaja ja häneltä oli myös paljon kuvia ja osa on selkeälsti modernimpia kuin Sammallahden. Myös Eskola ja Albrecht ovat hyviä, mutta niillä on vähäisempi määrä.  Valokuvataide velvoittaa hyväksymään myös mustavalkoisia kuvia.

Eräs vaikuttavimmista oli Kovalaisen Puhuvat puut - sarjasta eka kuva, jolle tuo pienikokoinen webbikuva ei tee oikeutta.
Museon lehdistökuvista löytää muita kuvia.


P.S. Merkelin ollessa Bayreuthin oopperanäytöksessä heinäkuussa sai turkkilaisbodari idean tunkeutua valtiojohdon jettiin. Kts. hs.fi tai TheLocal.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen