07.08.2013

Lähde



Vantaan BRQ:n (tai mikä ikinä onkaan)  konsertti radioidaan tänään. Eiköhän se Areenaan mene konserttien sekaan.
Jylhän UKK-monumentti. "Lähde" (2000)



Lokkiverkkoja.
Jäätelökiokskillakin on varoituslappu lokeista suomeksi ja englanniksi.
Ruotsin suurlähetystö taustalla. Engelin suunnittelema Keisarinnankivi on kaupungin vanhin julkinen muistomerkki vuodelta 1835.
Jos kenellä on karvahatusta puute keskekllä kesää niin kauppatorilta löytyy. Kaupungintalo taustalla.

Senaatintorilla on Aleksanteri II:n patsas. Takanen & Runeberg suunnittelijana (1894). Lakinainen näkyy paremmin Wikipedian kuvassa.
Veikkaan, ettei ole turisti, mutta en käynyt kysymässä.

P.S
Vartiainen on saanut aikaisiksi kesäkohua palkkaratkaisuineen.  Saksssa puolestaan jälleen kerran keskustellaan eläkeiän nostamista 70 vuoteen. Huoltosuhde kun on ikäpyramidin takia päälaellaan ja eläkkeiden suuruus ja sitä kautta elintaso tulee laskemaan, joten on pakko pysyä töissä.
Saksan työvoimatoimisto pohtii työmarkkinoiden suurempaa avaamista EU:n ulkopuolelle usean alan ja etenkin Länsi-Saksan korkenteknologian työvoimapulan helpottamiseksi, mutta Ylen uutinen uutisoi laajemmasta ongelmasta.

Kirjoitin joskus aiemmin Saksan työehtosopimusten ja minimipalkkojen tilanteesta.
Herra Soininvaara otti Suomen tilanteeseen kantaa päivän postauksessaan. Aiempien kirjoitusten perusteella hän on jossain määrin perillä Saksankin mallista.

DWN:n tuoreehkon uutisen mukaan (Im Juni erhielten 5,21 Millionen erwerbsfähige Personen in Deutschland Arbeitslosengeld) kun taas tilastojen mukaan -- die Zahl der Arbeitslosen im Juni bei 2,86 Millionen.-- Daraus ergibt sich eine Arbeitslosenquote von 6,6 Prozen. Suuri ero selittyy, miten esimerkiksi perustuensaaja lasketaan. Sitä voi saada jos on alityöllistetty, hoitamassa pieniä lapsia tai omaisia kotona tai opiskelemassa. Kannaattaa siis suhtautua epäilevästi eri maiden ja tilastojen vertailusta. 

Myös Saksa velkaantuu lisää tänä vuonna Für 2013 liegt die Neuverschuldung (einschließlich der Hochwasserhilfen) nun bei 25,1 Milliarden Euro, 2015 pitäisi olla nollalinja.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen