09.08.2013

Loewe

Harva osaa nimetä kaikki kolme saksalaista TV-valmistajaa. Minäkään en olisi tiennyt kuin Loewen. FAZ:in juttu auttaa.
Töölöläisessä pikkuliikkeessä myydään oberfrankenilaista elektroniikka. Loewen pääpaikka kun on Baijerin pohjoisrajalla sijaitsessa Kronachissa. Näköjään kolmesta eri paikasta noita saa Helsingissä ostaa. Kts. Kruunuradion verkkokauppa.

Loewen Wikipedia-sivulta kannattaa katsoa suojelupoliisin hieno kannettava lennätin (1923). Yrityksen perusti samana vuonna Dr. Loewe veljensä kanssa. Radiot tietysti olivat alussa mukana. Maailmansodan aikana piti tietysti valmistaa sotatekniikkaa. Siegmund ja David Ludwig Loewe perustivat firman 1923. eli se viettää 90-vuotisjuhlaa tänä vuonna. Vahvasti niillä ei mene. 1950 valmistettiin ensimmäinen saksalainen kasettinauhuri ja 1961 Euroopan ensimmäinen videonauhuri. 1998 tuli ensimmäinen Internet-TV ja littana näyttö. Tuon firman historia  voisi olla joku varoittava esimerkkitapaus, miten kestää markkinoiden tekniikan, valikoiman, markkinoiden ja valmistajien muutoksessa, miten löytää oma segmentti, miten pitäisi investoita tuotekehitykseen ja miten liittoutua muiden valmistajien kanssa, jotta jokaista osaa ei tarvitse tehdä itse.
Kuvat Berliinin tekniikanmuseosta.

Welt muistutti, että Bayer viettää 150-vuotisjuhlavuotta. Siitä firmasta kerran pari sanaa kirjoitin. 1896 firma sai patentin heroiinin käytölle lääkeaineena. Tosin nykyisin on aspiriini. Konserni tekee paljon muutakin kuin suoranaisia lääkkeitä. CropScience puoli on mm. kehittänyt viljalle sientä ehkäisevän aineen.

Nyt lauantaina 10.8.  on Kiasman ja Musiikkitalon välisellä asfalttiplazalla iso Bayerin teltta. Se on avoinna yleisölle 10-16.
Arvottavana on Sami Hiipiän allekirjoittama potkupallo. 500 eka osallistujaa saa Leeverkuusenin huivin.


Joku  on keksinyt oivan tavan kohdata kohdeyleisön. Ensimmäinen liike Saksaan on perustettu 2009, mutta espanjalainen firma on perustettu 1992.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen