18.08.2013

Mariä Himmelfahrt

Torstaina oli Saarlandissa sekä Baijerin paikkakunnilla, joissa on enemmistö katolisia Mariä Himmelfahrt vapaapäivä.

ZDF:n Mediathekissä on 8 minuutin keskustelu aiheesta. 

Taannoinen väestölaskenta paljasti, että yhdessä frankenilaisessa 6000 asukkaan pikkupaikkakunnalla onkin yllättäen enemmistö protestantteja, joten ne menettävät ensi vuonna vapaapäivän. Moni kirkko on nimetty sen mukaan esim. Prienissä tai Ingolstadtissa . Alla yksi lisää Landsbergistä:
Landsberg am Lechin pääkirkko on tämä Mariä Himmelfahrt.

 Urkujen ulkoasu v. 1688.
 Harvemmin näkee tuommoista lorisemassa kirkossa, mutta tuo onkin 1200-luvulta. Kirkko on mainittu ensimmäistä kertaa 1219.


Pylväsalttari 1680-l.  Setti sisältää pyhän Elisabeth von Thüringen ja Maximilian Kolben pyhäinjäännöksiä. Kolben lyhyt historia ja kohtala Auschwitzissä selviää wikipediasta (suomeksi). Siinä oli pappi, joka toimi, kuten opetti: Joh. 15:13: "Suurempaa rakkautta ei kukaan voi osoittaa, kuin että antaa henkensä ystäviensä puolesta. "











 

Ammerseen lähellä on kappeli nimeltä Maria-Schnee. Se rakennettiin avioparin (Hans ja Maria) toimista v. 1665 seudulle, jossa 20 vuotta aikaisemmin oli niin sakea sumu, että se esti Kustaa Adolfin sotataistelun 30-vuotisessa sodassa. Sen nimi muistuttaa Rooman ensimmäisen Marian kirkon mukaan, joka 1200-l. kirjoituksen mukaan rakennettiin, kun 5.8.352 paikalla satoi punaista lunta. Italiassa vietetään jossain edelleenkin Madonna della neve juhlaa 5.8.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen