22.07.2013

Purjelaivoja 4

John Nurminen säätiö on kuuluisa Itämeren suojelemisesta. Nyt on tempaus, jossa 50 eur lahjoittaja saa nimensä laattaan, joka on osa Jätkäsaareen tulevaa taideteosta. "Kampanjan nettotuotto käytetään Itämeren fosforikuormituksen vähentämiseksi ja öljyonnettomuusriskin pienentämiseksi Suomenlahdella." Minun laatan numero on 884. Yhteensä niitä pitäisi vuoden loppuun mennessä mennä 4225 kpl, jolloin niitä on Itämeren keskisyvyyden mitalta.
John oli oikeasti Johan, mutta maalari vain teki virheen. 1979 lähtien johtanut merenkulkuneuvos Juha N. on lapsenlapsenlapsi. Säätiöllä on hallussa Itämeri-karttoja 1400-1800 luvuilta, taidetta ja antiikkia.

Ylen päivän uutinen kertoo öljyonnettomuusriskeistä etenkin Kotkan lähistöllä. Jutussa mainittu ENSI-navigointijärjestelmä on ollut JNS:n tankkeriturvatoimintaa vuodesta 2009 lähtien. Areenassa on aamu-TV:n juttu kesäkuulta suojelutilanteesta. Pätkässä ollut tutkija oli viikolla uutisissa Puolan parin lannoitetehtaan kipsisakkakasan tiimoilta.
Areenassa on myös toimittaja Koskisen haastattelu kapellimestari Gergijeviä helmikuussa. Kapellimestari Salonen oli tartuttanut häneen Itämeri-suojeluinnostuksen.
Vaikka yritän välttää ikivihreitä niin yhtenä iltana löytyi itse Barenboim soittamssa minuutivalssia, joka oikeasti on paljon pitempi.
hs.fi:n sivuilla on video, kun laivat lähtivät kohti Riikaa lauantaina.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen