01.07.2013

Hki Pride13

Lauantain Helsinki Pride-kulkueen kärjessä tallasivat urheilu- ja kulttuuriministeri (punaisessa nutussa), vähemmistövaltuutettu ja USA:n suurlähettiläs sinisessä paidassaan mukana isovilläkoira.





Suurlähetystöllä oli oikein oma sakki. Sopivasti taannoin Supreme Court kumosi Clintonin allekirjoittaman lain sekä Kalifornian kansanäänestyksen samaa sukupuolta olevien avioliittojen kieltämisestä.
Venäjällä puolestaan Putin allekirjoitti lain lasten suojelemiseksi homopropagandalta. Kuten Ylen uutinen kertoo sakot voivat olla satasia tai tuhansia. Pietarissa Pride-osallistujia heitettiin kananmunilla ja kivillä. Poliisi pidätti 40 prideosallistujia ja vei kahdeksan heittelijää säilöön. En tiedä uskalsiko Niinistö sanoa vieralleen mitään. Merkel ilmaisi "Wir geben die Hoffnung nicht auf, dass der russische Staat und auch die Duma diese Entscheidungen rückgängig machen"

Olisi ollut syytä reitittää Senaatintorilta Tehtaankadulle ja sieltä Kaivariin.
Homoseksuaalisuus on kriminalisoitu 70 maassa.
 
Hampurin kirkkopäivillä kuulin takuula omituisimman laulun kirkossa ikinä und zwar Mein Hund ist schwul.


Useimmilla puolueilla oli oma osasto. Keskuslla ilmeisesti oli sentään nuorten osasto. Perussuomalaiset olivat turvallisen matkan päässä Joensuussa ja KD olivat tietysti poissa. Kommuninisteijakin oli mukana.




Venäjän lisäksi ajankohtaista oli tasa-arvoinen avioliittolaki.  Niinpä morsiushuntuja näkyi paljon.

Tahdon2013 on saanut kerättyä yli 150 000 allekirjoitusta.



Uutuus oli tämä Turun lahja kulttuurille kerho.

USAssa partioliike sai huomiota  viime talvena, kun  17-vuotiaalta Ryan Andersenilta evättiin kunniamerkki (Eagle badge), koska hän oli avoimesti homoseksuaali. Tapaus sai aikaan medianäkyvyyttä ja sponsorien lopettamisia siinä määrin, että asia korjattiin puolessa vuodessa Boy Scouttien kokouksessa toukokuussa, mutta edelleenkään ohjaaja ei saa olla homo. Obama ja Bill Gateskin ilmaisivat tukensta ja Madonnakin pukeutui partiolaiseksi johonkin gaalaan. Nettiadressissa kerättiin 1,8 miljoona nimeä. Vastustajat 0,25 milj.




Ihmisiä oli arviolta 7500. 

Lauantaina oli Pride myös Milanossa, Lontoossa, jossa oli puoli miljoonaa paikalla, Pariisissa kymmeniä tuhansia.

Vilnan kaupungin johto kielsi tapahtuman. 



Setan pj Hippi pitämässä puhetta. Hän luki myös Tuomiojan lähettämät huolestuneet terveiset.


Pääjuontaja(tar). Puheet ja jopa elävnä musiikin laulujen sanat tulkattiin viittomakielellä.



Aurinkoisena päivänä on hyvä suojautua valkoiseen asukokonaisuuteen.

Vuoden disko- ja indiepopkiintiö varmaan tuli täyteen. Joku voisi pyytää naapun oopperatalolta pari aariaa vaiheeksi. Kesäloma-aika tosin.








Sunnuntain Hesarissa muisteltiin, miten AIDS tuli n. 30 v. sitten Suomeen ja sen aiheuttamaa hämmennystä. Esimerkillisiä terveydenhuoltoa. Yle lähetti Dokumenttiprojektin USA:n AIDS-lääketutkimukseen liittyen. Reaganin ja Bush seniorin edesottamukset maailman politiikassa on tuttuja, mutta myös tämän ne onnistuivat ilmeisesti mokaamaan. Kansalaisaktivismi auttoi asiaan. Katollista kirkkoa ne sentään eivät ole kukistaneet.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen