30.07.2013

Lappeen rannassa

Mynssenissä on ollut muutaman päivän reippaasit yli 30 astetta. Sunnuntaina S-Bahn linja ja ratikkalinja jouduttiin sulkemaan lämpölaajenimisen takia vääntyneistä kiskoista ja nopeusrajoituksia on asetettu. Moottoriteiden asfalttikin alkaa pehmenemään.


 Mynssenin Opernfestspielin Open Air näytöksissä Mossen Requiem ja lyhennetty moder Godunov kävi 53'000 ihmistä.  Festarit päättää keskiviikkona Parsifal. Se on myös Kent Naganon viimeinen huitominen siellä.  Loppuunmyyty ilman muuta.
Figarossa oli Hynninen vieraana. Hän esiintyy Turun musiikkijuhlilla Akseli-oopperassa, jonka varsinaiset näytökset olivat Ateneumissa.  Siitä on siellä jo tarvittu lisäesitys.

Akseli kuullaan Yle Radio 1:ltä 24.8. klo 19.03.




 Sataman Sandburgissa on Kalevala-teema.
 Esittelytekstit on toki venäjäksi, kuten taidemuseossakin.








Bayreuthin ohjaukset, etenkin Herr Castorfin, saavat kummastelua. Ehkä kuitenkin Glogerin Lentävän hollantilaisen ohjaus vielä enemmän. Tänä vuonna taistellaan Rheinölistä. Välillä ollaan Bakussa, Berliinissä ja Wall Streetillä.  Kts. FAZ:in kuvat.
BR:n sivuilla on 30 kuvaa avajaisyleisöstä. Kohun lähinnä aiheutti, etteivät Wagnerin naiset näyttäytyneet poliitikkolauman kanssa.

Keskiviikkona tulee Gottesdämmerung radiosta Suomen aikaa klo 16:57-00:00 sisältäen jälkikoirat. Ei lyhyimmästä päästä oopperoita..

Ringin äänityksistä on FAZ:in juttu. Herr Salminen Hagenina on yhdessä mainitussa levyksessä. Ensimmäisiä CD-äänityksiä 1980-83. Talvela oli 1966-67 Böhmin johtamassa levytyksessä.
Chéreau'n ja Boulezin Jahrhundert Ring oli 1976/1980. Minä kävin katsomassa / torkkumassa sen elokuvateatterissa Mynssenissä yhtenä kesänä.

Lehtijutuissa on monia yleisökommentteja, mikä lienee aika vähäistä vaikka hs.fi:n oopperakritiikeissä. 


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen