07.07.2013

Liebesbriefe

Kuten aiemmin kerroin SLS:n ja piispan lähettien vihkimisistä moni pahoitti mielensä ja laittoi piispassa vihapostia. Siihen sitten syntyi vastaliike eli ihmiset lähettivät kannustusta hyvästä työstä.
Nyt osa postista oli Pride-viikonloppuna Kampin kappelin ikkunassa. Mukana oli myös selityslaput suomeksi ja englanniksi (kun luin noita vieressä puhuttiin riikinruotsia) sekä Askolan kirje:



Lass dich nicht vom Bösen besiegen, sondern besiege das Böse durch das Gute!  (Römer 12)
Espoolainen toimittaja-pastori Talola on myös edistämässä kirkkoa niin suvaitsevaisuudessa että   helpommin lähestyttäväksi mm. TV:n  Nojatuolikirkon kautta.

Kappelissa oli myös postilaatikko sekä paperia ja kyniä, jotta sai kätevästi laittaa lisää postia piispalle helposti.


Kampista Kallioon, jonka kirkkoherraa haastateltiin tuoreeessa Kuukausiliitteessä.

Vähemmistöille suunnattu ilmaisjakelulehti NHL myönsi  kesänumerossaan  Askolalle Vuoden Vaikuttaja -tittelin "Ei nöyristele eikä alistu vihapuheen alla"  ja samalla  Helsingin viikoittain ilmestyvän seurakuntalehden   Vuoden Homomediaksi "selkeä edelläkävijä sateenkaariihmisten oikeuksien puolustajana". K&K päätoimittaja herra Simolan kanta ei ole jäänyt epäselväksi. Toki myös vastustajat saavat mielipidekirjoituksensa julki.

Muutamat taas pahoittivat mielensä, kun itse arkkipiispa kirjoitti lyhyehkön kirjoituksen Pride-lehteen

 Sateenkaarijumalanpalveluksessa saarnasi vantaalainen pastori, jonka arki-piispan teesit ovat hyvää luettavaa (linkki em. linkin lopussa).
Yli sadan hengen joukossa oli myös entinen Setan pj, joka sittemmin on ansioitunut valtiollisissa pätkätöissä ennen eläkkeelle pääsyä. Prof. puolisonsa olin bongaavinani demarien sakissa kulkueessa.
Air Balticin suomenkielisessä webbi-kaupassa on muuten pudotusvalikko "Sukupuoli", jossa on valintamahdollisuudet "Dr.", "Mies", "Nainen" ja "Prof.". Liekö Seta jo havahtunut tähän yliopistokansan moninaisuusproblematiikkaan?

Askolalle muuten myönnettiin  2013   Vuoden puhuja -palkinto. Kuten Wikipediasta näkee, ei kyseessä ole mitkään tuore markkinointikeksintö.

Taannoin olin kuuntelemassa 2012 voittajaa André Noëlia.  jolla on urheilukisalobbauksen ja Oy Veikkaus Ab markkinointi/neuvonantajan tausta.  20 vuoden jälkeen suomi sujuu elävästi ja humoristisesti, joten ei tunnustus ei ole ihme.

Hänen esiintymiset todennäköisesti sivuaa usein  hänen kirjaansa The Finnish Miracle -  Ihanuuksien ihmemaa -kirjaa, jota varten hän on haastatellut kuuluisia suomalaisia. Miten Suomi on menestynyt ja selvinnyt kriiseistä. 

Vähän kaikesta kerrotaan hieman omista kaskuista talvisodan historiaan. Nokian historiallinen tausta sekä nousu ja lasku esitellään hyvin. Harvasta haastatellusta kerrotaan syvällisemmin. Poikkeuksia tekee mm. Paakkanen, Soini ja Ahtisaari. Urheilujuttuja on mukana paljon.

Hyvin sujuvaa tekstiä ja viitteitä ja esimerkkejä on mukavasti, että asiasta hän puhuu. Epäilemättä englanninkielinen teos sopisi hyvin maahan muuttaneelle ulkkarille, jolle kaikki tieto olisi uutta.
Tässä blogi-kirjoituksessa tiivistetään hänen listansa, joka on markkinointihenkisesti nimetty "mahdollisuuksien poluksi". Täydennykseksi sopii vaikka tuore Schatzin Uotis-haastattelu hänen menestymisensä salaisuudesta. Talous-Sanomien kirjoituksessa listataan Suomen plussia ja miinuksia.
Yle muuten uutisoi amerikkalaislehden laajaa Suomi-kirjoitusta.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen