23.03.2013

Lumineito



Tällä hetkellä Hgin kaupungintaidemuseossa (S-etukortilla euron alennus) on Tapiolan ja Tretjakovin taidemuseon näyttely. Tapiolan töitä on sen taiteilijauran varrelta. Minua ne ei paljoa sytytä. Uudet eläimen pääkallot, joista tulee mieleen taannoisen Tennispalatin naistaiteilijan O'Keeffin vastaavat, ovat taidokkaasti tehtyjä. Eläimen päästä (joka näyttää härältä) viivankäyttö tuo mieleen Heiskasen, mutta sitten on tyypillistä värin valumista ja viivoitusta. Ylen uutisessa on kuvia mukana. Myös alakerran tauluissa on venäjänkieliset nimet, joten oppii siellä kieltä ainakin.  Kuuluisuutta taiteilija sai taannoin Niinistön muotokuvan tähden. Ilta-Sanomatkin raportoi siitä ansiokkaasti härnäten ns. suurtayleisöä kommentteihin.

Perinteistä taidetta löytyy yläkerrasta riittämiin sillä siellä on Moskovasta taidetta satuteemalla . Siellä on suuria tauluja, pieniä tauluja ja moninaista esineistöä sekä yksi video. Esimerkiki Ivan Bilibinin kirjankuvitus on mestarillista ja siksi sen kuvia taidemuseon lehdessäkin kolme ja yksi aukeama omistettu sille. Toinen nimi, joka kannattaa opiskella on Viktor Vasnetsov.
Näyttelyssä tutustuu satuihin Tsaarinpoika Ivan, Lumityttö, Baba Jaga (noita-akka), Tulilintu, Rusalkta ja Kostsei Kuolematon. Mukana onkin baletin puvustukseen liittyviä hahmotelmia.
Taidemuseon kotisivulta löytyy myös tiedotuslehti näköispainoksena.
 Eläinmuseo.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen