18.03.2013

Akseli

Akselin ja Maryn hauta Hietaniemen hautausmaan taiteilijakukkulalla. Kuten Akseli oopperastakin käy ilmi, kuolema tapahtui Tukholmassa hotellissa. Oopperassa käydään läpi seitsemän eri kohtausta Akselin elämän varrelta, mutta lähtien Pariisin ajoista. Ateneum-sali kävi pieneksi. Eturivissa oli kyllä 4-5 paikkaa vapaana. Lienee ollut liput myyty kuitenkin. Libreton kirjoittaja Pekka Hako oli paikalla mm. jakamassa ohjelmaa. Hän on kirjoittanut Hynnisestäkin kaksi kirjaa. Kannattaa lukea muutkin

Oopperan idea tuli itse taidemaalaustakin harrastavalta laulajalta 2003.
Musiikki oli Kimmo Hakolan. Tyylilleen ominaisesti ei ollut ongelma, jos Akseli välillä piipahti Pariisissa, Berliinissä tai Afrikassa. Se ei niinkään ole elämänkerta vaan kuvaa taiteilijan luonnetta ja joitain tapahtumia kuten lapsen kuolema. Katsoja ei välttämättä pysty täysin hahmottamaan, mitä tarkalleen ottaen on menossa, jos ei ole opiskellut ohjelmalehtistä ulkoa. Eipä se haittaa. Hynnisen huippuintensiivinen esiintyminen (1 h10 min) vie mukaansa vaikka laulaisi puhelinluetteloa. Eikä yli seitsemänkymppisen äänessäkään ole valittamista.

Orkesterissa oli muuten instrumentteinä myös kantele. Lyömäsoititmistossakin taisi olla jotain erikoisempia.

Jos on Turun musiiikkijuhlille kesällä menossa niin ilman muuta tuo on suositeltava katsottava.
Lavasteet on helppo viedä mukana. Maalausteline, kirves, hirren pätkä, tauluja, essu, hautaseppele, värivaloja ja tausta seinä koostuen lukuisista ilmeisesti koivuvanerilevyjä, joista eräissä oli havua kuvaavia osia.


Tarvaspää, Espoo.






Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen