23.10.2013

Hamelin



Pianoespoo-festari päättyi yllätten Hgin oopperatalossa. Kapasiteettia löytyi liian kanssa. Akustiikka varmaan vältti kriitisillekkin kuulijoille tosin paitsi että väliajan jälkeen penkki taisi alkaa narisemaan. Mielenkiintoista kuulla torstai-iltana radiosta, että kuuluuko se yleisön yskimisen lisäksi.

Tumman ruskeaan pukuun sonnustautunut toimittaja Koskinen koki esiintymisen väsähtäneeksi  .  Mistään ylitsepursuavasta energista ei Hesari eikä Höbläkään moittineet. Lukuisat ylimääräiset tosiaan olivat hyvästä.

Hän soitti nuoteista ainoastaan oman kappaleensa, mikä ei ollut edes niin hirmuisen pitkä ja vauhdikas venelaulu, mutta selitys on, että se oli tuore. Myös viimeinen kuultu kappale, 5. ylimääräinen oli   Barcarolle (Alkanin). Varsinaisista kappeleista en varmaan ole kuullut yhtään ikinä, mutta ylimääräisissä oli humorisoitu minuuttivalssi, Chopinia ja  Mozartin tutun kappaleen. Schlözeriä tuskin ekspertitkään olivat kuulleet.

Listiltä oli puolentunnin teos h-molli pianosonaatti. Tässä videossa  Steinwayta soittava §982 syntynyt pianisti kävi muistaakseni viime talvena Hgissä konsertoimassa.

Janáčekin umpeenkasvaneesta polusta kuultiin joitakin osia. Tämä Youtube-video on koko juttu postittajan itsensä soittamana.

Gaspard de la nuitin Trois poemes pour piano d'apres Aloysius Bertrand voisi kenties tunnistaa Ravelin kappaleeksi. Tässä hänen esittämänä.  Nuottien kera kotiharjoittelua haluaville osa 12 ja 3.
Viikonlopun musiikkivieras oli myös vakava pianomusiikin harrastaja.

Tämän viikon Figarossa oli kuorokohtaukset teemana. Ihan sattumalta tänään työkaveri kertoi pitävänsä kuorokohtauksista eniten oopperoissa.




Edellisen kerran näin Hamelinin Mynssenin Herkules-salissa, joka on tunnettu konserttisali ainakin paikallisella tasolla.


Kare antoi ymmärtää välilevyissään, ettei pianon merkillä ole välttmättä niin väliä. Ohjelmassa on tuttuun tapaan myös huumoria ja esitettiin mielenkiintoinen kysymys, että miten hankintalainsäädännön mukainen kilpailutustarjous pitäisi tehdä, jos haluaa Steinwayn ostaa.. Herkules-salissa oli muuten Fazioli (yllä). Oopperassa lienee ollut ihan Steinway.

Katusoittoon riittää pystypianokin.



Steinway-Haus löytyy Mynssenistä.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen