16.10.2013

Gummibärchen

Ylelle krediittiä, että osasivat uutisoida Saksaa järkyttäneen uutisen, että nallekarkkien isä Hans Riegel kuoli 90-vuoden kypsässä iässä.

Hänen firmansa  nimi on tietysti Haribo, mikä tulee sanoista Hansista Ha, Riegelistä Ri ja Bonnista Bo. Myös hänen veljensä oli firmassa mukana kun heidän isänsä perusti yhtiön jo 1920-luvulla. Työntekiköitä on 6000.

Uutisen mukaan nalleja tehdään 100 miljoonaa joka päivä!

Omaisuudesta ei Ylen uutisessa kerrottu, mutta Forbesin listan mukaan hän oli maailman 490. rikkain mies 2,9 miljardin dollarin omaisuuudella. Puolet menee säätiölle ja puolet neljälle veljen lapselle. Hän matkusti Itävallassa sijaitsevaan asunnon ja konttorin välillä helikopterinsa kyydissä, kunnes 80-vuotiaana siirtyi pelkäksi matkustajaksi. Hän ei lakannut tekemästä töitä. Ideoita löytyi Aku Ankasta, pleikkaria pelatessa tai lastenohjelmia katsoen.
 Nallekarkit ovat saksalaisille kaikki kaikessa. Tässä demarien "Monipuolisuus yksipuolisuuden sijaan".
Karlsplatzin kauppakäytävissä on niille omistautunut puotikin. Tuotteet on innovoitu aikuiseen makuun.

Laskiaismunkeissakin on nallekarkkiversio.



Purkitettua hapankeuhkoa. 


 Tämä Leipzigin struudeli oli kyllä oikea hedelmäsalaatti. Voisi järkyttää baijerilaisia.

 Samoin baijerilaisia liharuoanystävät kavahtaisivat tätä kirkkopäivien messuständiä.


 Mei, des schmeckt guat, ge!



 Tämä on jo vähän sinne päin.
Eivät ole uskaltaneet käyttää baijerinmurretta kuin otsikossa ja tuossa Germknidln mainoslauseessa.


Tämä on Apfelkiachl (tai yleissaksalaisemmin Apfelringe / Apfelradl, mitkä viittaavat pyöreään muotoon).  jälkiruoasta, jossa omenasiivuja on piilotettu taikinan sisään. Siinä on käytetty olutta taikinassa. Noita voissapaistettuja omenalohkonyyttejä voi tarjoilla etenkin vaniljajäätelöä, mutta myös hillot ja kerma käy ja päälle voi ripotella kanelia ja sokeria. Kuulemma tuota tehdään juuri tyyppillisesti näin laskiaista ennen.


P.S
SuperCell uutista ei näkynyt monissa saksalaislehtien nettisivuilla, mutta  FAZ:issa sentään oli.

P.P.S
Spiegelin uutisessa väitettiin, että Pariisissa mies olisi asunut 1,56 neliön komerossa 15 vuotta ja maksanut 300 eur kk vuokraa..

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen