10.09.2012

Teollista disainia

 Uutisissa oli lauantaina, että viikonloppuna oli Kaapelitehtaalla oikein disainmyyjäiset.

Minä kävin Kaapelitehtaalla viikkoa aikaisemmin, kun siellä vielä oli ilmainen näyttely, jossa yritykset olivat tuoneet teollista muotoiluaan näyttelyyn. Jälleen fiksu Helsinki Design Capital juttu. Design ei ole vaan käyttökelvottomia ja kalliita kukkaruukkuja tai Karin kuvaamia vain ankeriaan tarjoiluun soveltuvia lautasia vaan arkipäivän käyttöesineistöä. Esimerkiksi näyttelyssä havainnollistettiin, miten  metsäkoneen ohjaimen kehityksessä otettiin työergonomia huomioon ja siten parannettiin työssä jaksamista ja terveyttä ja työmukavuutta..

Finlandia-talolla on tänään 1500 ihmistä miettimässä PK-yritysten vienninedistämistä. Team Finlandin nettisivulla on ohjelma ja linkki tilaisuuden avajaispuheisiin presidentistä lähtien. Suomessa on 25000 vientiä harjoittavaa yritystä. Taannoisessa OECD:n kilpailukykyvertailussa Suomi ei tosiaankaan menestynyt markkina-alueen kokoon takia. Sijoitus taisi olla 54.
 Automaattitrukki huruutteli häkissä.
 Ihan mukavia tuoleja.
Valtran traktori. Tässä kuva N-sarjan ohjaamosta. Vähän käytetyn saisi 100 keurolla.
Valtra taikka näyttelyn puolesta oli raaskittu palkata opas, joka laski ihmisiä hyttiin. Minä kävin vain erään nosturin ohjaamossa.

 Ratikkaankin on tullut ledivalaistus.
 Näyttelyssä oli iso Nokia osio.

Koneella oli sinne pari modernia hissiä.  Alhaalla oli kosketusnäyttötauluja, joissa kyseltiin mielipiteitä hissikokemukseen ja -suunnitteluun liittyen. Sekin oli fiksusti tehty, että saattoi vastata vain yhteen kysymykseen.

Patrialla oli joku vaunu. Liekö niitä Slovakiaan tarkoitettuja..
Sairaanhoitovälineitä oli monenlaisia Planmecalta, kuten tämä hammashuoltokeskus. Täysin motorisoitu digitaalinen hammastenhoitokono. Monen tuotteen vieressä pyöri joku video, joka oli englanniksi tekstitetty. Ulkomaalaisia kävijöitä siellä olikin lukuisia.
Kaapelitehtaalla on mm. Jukka Malen museo, jossa oli vaihtuvana näyttelynä myös
YK:n väestörahasto UNFPA:n, Suomen YK-liiton ja National Georgraphicsin todella informatiivinen näyttely maailman väkiluvun kehitykseen liittyen. Hima & Sali ravintolan kahvilahinnastokin on kohtuullinen.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen