20.02.2013

Vaunuja ja rekiä

Welt uutisoi uudesta kylmyysennätyksessä Siperiassa (Sibirien). Jutussa mainitaan, että Jakuten-Pferde käyskentelevät siitä huolimatta raittiissa ilmassa. Ne ovat liikkeessä koko ajan.



Mynssenin Nymphenburgin linnan yhdessä siivessä on linnan posliinitehtaan museo sekä kuninkaalllisten rekien ja vaunujen museo. Sisältö on 1700- ja 1800-luvun kamaa.
Posliinitehdas toimii edelleen ja sen kauppa on auki arkisin linnan sivurakennuksessa. Sen webbisivuilla voi tarkastella tuotteita ja katsoa liikkuvaa kuvaa maalauksesta.

Tämän kärryn kyljisssä oli oikein kunnon maalauksia. Keisari (Kaiser des Heiligen Römischen Reiches Deutscher Nation.) Kaarle VII (1697-1745 M. (arkku Theatinerkirchessä)) kruunajaisvaunut oli valmistettu Pariisissa 1722.

Kuningas Max I Josephin (1756-1825 myös Theatinerkirkkoon haudattu) kärrit. Kärrejä oli prameampaa sorttia noin viitisen kappaletta. Toisessa rakennuksessa oli 1800-l.herrasväen tusinakärrejä.

Posliinimuseon puoli ei ole niin hieno kuin Oberschleissheimin puistossa. Oli kyllä hienoja tauluja, jotka oli 1700-l. tyyliin tarkasti tehtyjä.


Näin vanha karuselli lienee harvinainen. En tiedä, miten sitä pyöritettiin. Kaksi istuinta on mukavaa nojatuolia ja sitten on kaksi hevostakin.
Tämä oli aika erikoinen tavara museossa. Siellä oli hevosiin liittyen tauluja ilmeisesti hyviksi katsotuista kuninkaallisista hevosista (yksi per kuva ja hevosen nimi selvästi kerrottu).
Juhlallisia valjaita oli kymmeniä.




Prinsessan pikkuiset rattaat (tehty Pariisissa 1698).


Tähän ei kovin isoa henkilöä mahdu. Kyltissä lukee lasten sisätilareki (München 1733).


Peräkammarin reet ja vaunut olivat ennätyksellisen ylikoristeellisia.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen