04.02.2013

Uelzen

Niinistö avasi eilen yhteisvastuukeräyksen, jonka aiheena ovat vanhukset. TV:ssä on mainospätkiä.

 Tuotosta 40% ohjataan Suomeen ja se suunnataan erityisesti syrjäytyneiden vanhusten etsmiseen ja auttamiseen.
"Yli 65-vuotiaita suomalaisia on jo yli miljoona. Vanhustyön keskusliiton tutkimuksen mukaan kolmannes heistä kokee itsensä toisinaan yksinäiseksi. Moni jää vangiksi omaan kotiinsa, kun liikuntakyky heikkenee ja ulos ei enää pääse ilman apua. Täysin yhteiskunnasta syrjäytyneiden vanhusten todellista määrää ei tiedä kukaan. Tilastokeskuksen kuolinsyytilaston mukaan joka toinen päivä yksi yli 65-vuotias suomalainen päättää elämänsä oman käden kautta."

Niinistö peräänkuulutti myös jokaisen vastuuta:
"Mikä on meidän itse kunkin vastuu ympärillämme olevista ikäihmisistä? Mitä voimme tehdä niiden vanhusten hyväksi, joiden puhelin ei soi tai joiden luona kukaan ei ole käynyt viikkokausiin? Me voimme kaikki ottaa vastuuta ympärillämme olevien iäkkäiden ihmisten ihmisarvoisesta vanhuudesta."
Myös Askolan mukaan "Lähimmäisyyttä ei voi ulkoistaa".
 

60% menee Kambodžan vanhuksille. Siellä ei eläkejärjestelmää ole.

Ainakaan mielikuvituksen puutteesta keräys ei kärsi, sillä myyntilistoilla on mm. Kuusamon yhteisvastuuuistin.




Uelzenissa on rautatieasema, jossa on monen paikallisjunan vaihtopysäkki Hannoverista pohjoiseen esim. Lüneburgiin.
Paikallisliikennettä Hannoverin ympäristössä hoitaa sinikeltailla junilla Metronom firma, joka tekee suuren numeron, ettei sen junissa saa juoda tai pitää esillä alkoholia. Muuten tulee  sakkoa. Siitä kuulutetaan n. joka kolmas pysäkkki ja siitä on kyltit ovissa ja paikkojen vieressä.

Siellä odottelu ei niin haittaa sillä paikkakunnan kotisivu mainostaa sen olevan yksi maailman kauneimmista rautatieasemista.
Se on Wieniläisen arkkitehdin Friedensreich Hundertwasserin (1928-2000) suunnittelema. Siellä on oma museo Wienissä Kunst Haus Wienissä.


Tämä juohtui mieleeni kun luin SZ:nhumoristisen kuvasarjan, miten ihmiset eksyvät samannimisiin paikkoihin kuin jotkut kuuluisat paikat.
Kts. esim. Uelzeniin matkustajan tapaus..




Wienissä on Hundertwasserhausia , jossa ei taida olla  yhtään samanlaista huoneistoa. Niinkuin tuossa asemalla värejä ja pylväitä ei ole säästelty ja ruohoa tai pensaita kasvaa.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen