03.02.2013

Kammarimusaa

Vuosi sitten kirjoitin Mynssenin turvallisuuskonferenssista.   Tänä vuonna järjestyksessään 49. kokouksessa paikalla  tänä viikonloppuna ministeri Tuomioja.
Lauantaina tuli BR:ltä reilu kahden tunnin lähetys, joka on nähtävissä lauantain kohdalla Mediathekissä. BR lähetti myös suorana verkossa. Lähetys simultaanitulkattiin saksaksi. On se ihmeellistä, miten saksan sanajärjestyksen kanssa homma onnistuu.

Tänä vuonna teema laajentui konfiliktien lisäksi myös ns. cyber securityyn.
Aihe on päässyt viime aikoina lehtiin mm.  laajasta tietoturvahyökkäyksestä mm. lähetystöjä kohtaan.
Tuoren uutinen lienee New York Timesiin vakoilu, ilmeisesti koska se kirjoitti ikäviä pääministeristä.

Tammikuussa julkistettiin myös Suomen kyberturvallisuusstrategia-raportti. Davosissa pistäytynyt ministeri Stubb esitteli sitä ja  innostui jopa visioimaan, että tuosta osaamisesta pitää tehdä Suomen vientituote.



Noin vuosi sitten esittelin Olarin kirkkoa. Tässä lisää kuvia tasan viikko sitten olleen yhteisvastuukonsertin tiimoilta.
Sain kuulla uusintana Salla Karakorven ilman nuotteja soittamana Bartokin talonpoikaissävelimprovisaatioita ja sitten Brahmsin 3 intermezzoa op. 117. Se keskimmäinen toi jotenkin mieleen Sibeliuksen tyylin. Tässä se Horowitzin tulkintana. Tässä kaikki kolme Sokolovin tulkintana. Hän on käynyt Siban konserttisalissa usein ja minäkin olin kerran paikalla.
Sitten oli sopraano Mia Heikkisen Brahmsin Nachtigallen schwingen op. 6. Hänellä on kilpailumenestystä ja oopperakokemustakin. Viimeisen osan viimeinrn säkeistö ainakin oli erinomainen.
Väliajan jälkeen oli Brahmsin pianokvartetto g op. 25. Siinä oli pianistillakin kovasti puuhaa.  Tässä viimeinen osa mestarien reippaasti ja kirkkaasti esittämänä.  Siinä saa jousisoittajat näppäillä myös.

Edellisen kerran Olarin kirkossa kuulin Messiaenin Aikojen lopun kvarteton. Se on tietysti modernia musiikkia eikä sitä usein esitetä. Vaikuttava teos.  K&K kirjoitti kerran siitä Messiaenista yleisemmin.
Malmin kirkon portti, jossa on kello jännästi viritetty perinteiseen tapaan.
Vielä ehtii kuunnella Areenasta Maj Lind pianokilpailun voittajan konserttia. Hän aloitti Bachilla, kuten jokaisessa kunnon konsertissa pitääkin.
Eteistaulu. Eteisessä oli vaivaisukkokin!

Siellä kuuntelin kahden venäläisen soittamana venäläistä musiikkia ilmaiskonsertissa. Viulisti Bargman on kansallioopperan orkesterissakin, joten ei ihme, että taso oli taattu.
Malmin kirkossa on kirkkosalista erotettavissa oikein konserttisali. Arkkitehti Gullichen on suunnitellut myös Kauniaisten kirkon.

Ohjelmisto oli minulle tuntematonta. Shnitkeä, Shostakovichin preludeita (10 kpl) ja osa romanssi elokuvasta Paarma, Prokofjevia useita kappaleita. Schedrin Humoresquen kannattaa katsoa (ilman viulua) itsensä Hamelinin soittamana. Olisikohan tämä tulkinta A'la Albenizista kuitenkin hieman yliampuva?



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen