16.02.2014

St. Peter & Hofkirche

Aiemmin esittelin Neuburgin taloja. Tässä sen pari kirkkoa.
Teemalta tuli jälleen Rakennustaiteen aarteita, jossa esitellään Bambergin Dom, josta kirjoitin


Linnan hovikirkosta.








St. Peter on Neuburgin katollinen pääkirkko. Se on perustettu 1681.
Suomen Turussa puolestaan arkkipiispa siunasi kirkon virtuaalitodellisuudessa. Tällä sivulla näkee, miltä siellä 2D:nä näyttää. Nk. Virtuaalikirkkohan on ollut toiminnassa jo pitkään.

Päivän uutinen kertoo, miten Joroisissa olevan rukoushuoneen  ortodoksista liturgiaa saattaa seurata tuhatkuntakin ihmistä verkon välityksellä - korkeatasoisesti ainakin teknisesti. Rakennuksen takana on monitoimipuuhamies Viljakainen, joka oli  Tiedon - tai mikä se milloinkin on ollut - pomo. Alunperin IT-alan yrittäjä. Tiedolta jättäytymisen jälkeen hän on ollut toimittamassa No Fear -kirjaa, jossa paneudutaan eritysti Y-sukupolven johtamisen haasteisiin.

Tässä Youtube-pätkässä on dresnelisäisen kirkon animaatio, kivan musiikin ja historiatiedon kera. Saksalaistuttu oli ollut siellä konsertissa.   Dresdenin pommitukset vahingoitti tuotakin.


Viime viikon Horisontti loi katsauksen Suomen lähimenneisyyteen niin valtion kuin kirkon suhtautumisessa homoseksuaaleihin. Tämän viikon jaksossa mm. kisapappi Huovinen. Tämä tiesi kertoa, että saksasta tulee evankelinen ja katolinen pappi.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen