26.02.2014

Kunst des Bachs

Suomalainen Bach tupla-CD julkaistiin viime vuonna. Levy on äänitetty Imatralla, joskin sisältää kansallisesti tunnettuja artisteja. Levy on monipuolinen. Siitä todistaa viime viikon M-Studio ohjelma.

Luonnollisesti omistan levyn.  Kirkko Soikoon festarien konsertti Tuomiokirkon kryptassa.

Toimittaja Nordell kirjoitti Kirkkoon ja Kaupunkiin.

Sivu mennen sanoen tuorein  pääkirjoitus K&K:ssa tasa-arvoiseen avioliittolakiin liittyen ei ole yllättävä sen paremmin kuin  piispa Askolan naamakirjalausunto.
Steinwaynkin vaihtoi omistajaa. Jutusta käy ilmi, että 1950 Ameriikkaan muuttanut pianonrakentaja Heinrich Engelhard Steinweg perusti poikiensa kanssa kolmen vuoden kuluttua firman, ja hän oli muuttanut siiheksi nimensä. 
Taannoin oli taiteilija Turusta eli tohtori Urponen. Konsertti ei alkanut kovin lupaavasti sillä ekana oli D-molli Toccata ja Fuuga. Lisäksi se ei kuulostanut noilla uruilla mitenkään erityiseltä. Lisäksi Preludi ja Fuuga e -molli BWV 548 oli aika samankaltainen. Se kuitenkin kuulosti uruille sopivalta, kuten toki myös koraali Ich ruf zu dir Herr Jesu Christ. Erikoisempaa oli Contrapunctus I & XIV "Die Kunst der Fuge":sta. Viimeinen osa loppui kuin seinään sillä se oli kesken jäänyt (1749).


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen