02.01.2014

Prosit 2014



Herrasmiestoimittaja oli uusintana maistelemassa shamppanjoita. 

Dr. Merkel aloitti Neujahrsansparchensa puhumalla uuden vuoden lupauksista (gute Vorsätze fürs neue Jahr). Hän muisteli tulvaa ja auttamishalua. 

ZDF lähetti Neujahrsgottesdienstin Frauenkirchestä, mikä tarkoittaa mahtavaa kirkkoa ja tasokasta musiikkia. Siellä oli tähti viritetty keskelle kirkkoa, mutta kun kaikkialla on niin valoisaa niin se ei niin näy. Samanlainen koriste on Hgin Saksalaisessa kirkossa.

Vuoden ökumenische Jahreslosung ( http://www.jahreslosung.eu/ ) on : Gott nahe zu sein ist mein Glück.

Suomen virsikirjan virren 600 melodia on Melartinin, mutta saksalainen versio (Fietz 1970) Bonhoefferin tekstiinkään ei ole  huono. Hän kirjoitti runon  vankeudessa 1944 joulukirjeeseen kihlatulle, sisarilleen ja vanhemmille. Wikipedian mukaan tekstistä on tehty 50 sävellystä. Abelin versio on saksan evankelisessa virsikirjassa. Nämä pikametallimiehet eivät oikein edisty sanojen kanssa.



Erikoisimpia kalentereita on Calendario Romano, joka löytynee useimmista Rooman turistikioskeista, muttei sentään Vatikaanin myymälöistä.




Wienin Filharmoonikkojen konsertti on Areenassa. Salia esittelinkin jo.
Maanantain viuluverstaan ruåtsalainen nyckleharpa-versio Nordiska museetista. Tässä video, joka etäisesti muistuttaa bachia.

Zeitin infografiikka näyttää linkityksen henkilöiden nimistä vuoden 23000 jutun joukosta. Olisikohan tuo nyt sitä suurdata-analysiä?

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen