17.01.2014

Loriotia

 Hinta kruunuissa sentäs..


Perjantain ratoksi saksalaista huuomoria by Loriot, joka siis on jo edesmennyt. Sitten vinkkinä, että kun menee kylään, ei kannata ruveta oikaisemaan taulua

Onko saksa ruosteessa? Ei hätää, on olemassa kielikurssi.

Saksalainen hyvä käytös ja smalltalk voi ärsyttää ravintolassa.

Lentokoneessa atrioiminen ei ole aina helppoa. Eräs tuttuni ei voinut tuota katsoa: "Hyi, ei ruoalla saa leikkiä". Tuo on kohtaus pidempää lentomatkustus kokonaisuuttaa, johon liittyy myös banaanin kuoret, turvatarkastus..

Kuuluisia ovat hänen musiikkiin littyvänsä pätkät, kuten pianonkuljettaja ja kärpänen Berliinin filharmookkijen edessä, kun orkesteri täytti 100 v. (1982). Onneksi flunssakausi on ohi

Jopa Radio Bremen arvosti kuuluisaa taiteilijaansa ja piti 60-vuotisjuhlallisuuden.

Kaikki nuo ja paljon muuta ovat tässä paketissa. Onnekseni sain tuon joskus Karstadtissa reilulla kahdella kympillä.Apropo. Kauppaketjun ja Kadawen omistajan yhtiö rakensi Itävaltaan laskettelumajan, jonka viikkovuokra on 280000 eur. Tilaa on kyllä 20 hengelle ja sapuska ja kuski kuuluu hintaan.

Omistan Loriot'n elokuvat Pappa ante Portas (1991) (IMDB 8,1, Amazon.de 5 tähteä) ja Ödipussi (1988) (IMDB 7,6, Amazon.de 5 tähteä).

Pappa ante Portas leffassa pistetään yksi ostoista vastannut johtaja eläkkeelle - ostettuaan hieman liian reilun satsin paperia 40 v. tarpeisiin, kun sai 50% paljousalennuksen. Eläkkeellä oleminen kotona ei oikein ole helppoa, kun taloustyöt eivät ole tuttuja. Hän on innokas menemään vaikka ruokakauppaan. Välillä käydään anopin synttäreilläkin. Myös poikaansa hän opettelee tuntemaan ja kokkaamaan ruokaaa.

Ödipussin nimi selittyy sillä, että siinä on n. 60 v. sinkkuna elävä poika, jolla on läheiset suhteet äitiinsä ja käy mummojen kanssa pelaamassa seurapelejäkin. Sitten tämä tapaa sinkkunaisen, jolla on molemmat vanhemmat elossa.. Jos joku myy huonekaluja tai on psykologi tai haluaa nauraa saksalaiselle jäykkyydelle ja kokouksille tai italialaisille niin tuota voi suositella, mutta muuten tuo Pappa ante Portas on selkeästi parempi. Loriot on mestari tekemään pilaa teennäisestä käytöksestä jäykkine kohteliaisuuksineen. Siihen saksalainen puhuttelutapa ja kielenkäyttö antaa äärimmäisen hyvät lähtökohdat. Olen muuten sunnuntaina 80-vuotispäivillä, jonne ei tarvitse sentään matkustaa sukulaisten kanssa.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen