03.01.2014

Pengar



 Suomessa yritykset antavat tilaisuuden kansalaistenkin osallistua 30 M eur keräykseen.
Eilen medianäkyvyyttä sai räpartisti Tiihonen, joka lahjoitti 100 keur.

 Nobel-illallisten ruokalista on luettavissa tietysti myös ranskaksi.
 Tuosta kartasta vielä puuttuu sairaalarakennukset tien toiselta puolelta kokonaan. Jää hieman Meilahti kakkoseksi. Lastensairaala on nimetty Astrid Lindgrenin mukaan.
 Tämäkin rouva on saanut nimikkokadun alueelle. Kuva Tekniska Museetista, jossa on naiskeksijöihin - ja niiden puutteeseen - liittyvä näyttely.

En tiedä yhtään suomalaista yliopistoa, joka pystyisi KI:n kanssa samantasoiseen viestintään tutkimuksesta.

 Suomessa on tuskasteltu, ettei lääketieteen löydöistä osata tehdä bisnestä tai ettei potilaista kerättyjä tietoja voisi käyttää tutkimukseen, josta voisi syntyä vaikka kaupallista hyötyä. Taannoin oli Hgissäkin tilaisuus aiheesta.

Tämänkin KTH:n, Tukholman ja Uppsalan yliopiston yhteislaitos laanejee entisestää kun Wallenbergin säätiö antaa 220 milj. kruunua investointeihin ja AstraZeneca 5-10 milj. taalaa viiden vuoden ajalle.
KI sai lätkäpelaaja Mats Sundinilta $ 330'000 tutkijavaihdon rahoittamiseen Toron yliopiston ja KI:n välillä.


Esittelemäni Aula Medica on käytännössä rahoitettu Erling-Perssonin säätiön lahjoitusrahalla (350 milj. kruunua). Stefan P. on Henkan ja Maukan hallituksen pj. 2007 hän lahjoitti 2,2 Mrd kruunua säätiölle.
 Enpä ole noin hienoa hologrammisysteemiäkään nähnyt kuin KI:n aulassa.

Joulukuussa oli eurooppalaisen biotieteen datan käsittelyyn erikoistuneen infrastruktuurin perustamistilasuus, kun riittävän moni maa oli allekirjoittanut sopimuksen. Suomi ei vielä. Esitykset ovat verkossa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen