06.01.2014

3 kingiä

Viime vuonna esittelin loppiaisena kolmeen kuninkaaseen liittyviä jouluseimiä ja päivän historiaa.
 Hgin Saksalaisen kirkon jouluseimi kamelilla matkustavine vieraineen.

Kevyttä musiikkia kaipaava voi pyhäpäivän ratoksi katsoa Areenasta Cincerella oopperaa. Siinä höpötystä Rossinin tapaan riittää. Taannoin oli lehdessä juttu ooppperan tekstittäjästä. Niitä on kaksin kappalein (toinen ilmeisesti varuilta). Takaseinän ikkunasta ei näe tekstejä itse, joten pitää turvautua videokuvaan. Muuten niitä kyllä kontrolloidaan oopperan edistyessä tietysti. Librettoa on jouduttu karsimaan reilusti eikä tuollaisessa Rossinin viisi henkeä laulaa yht'aikaa tietysti ole kuin repliikki tai pari joltain. Musiikki on pääasia, ei sanataide ja pitää ehtiä ne tekstit lukemaankin. 
Oopperaa esitettiin juuri Kansallisoopperassa, mutta käynyt katsomassa, kun kävin viime vuosikymmenellä sen katsomassa siellä.

En käynyt myöskään katsomassa nyt syksyllä Carmenia, jonka 2010 MET-tuotanto on myös Areenassa.

Strauss on muuten säveltänyt kolmen kuningaan laulun. Tässä Schwarzkopfin ja tässä Strauss-tulkinnoista kuuluisan Isokosken esityksenä. Oopperaltahan tuo kuulostaa.





Bischofshofen on vain reilun 10000 asukkaan taajama.
Mäkikisakuvia Bischofshofenista joltain vuodelta löytyy täältä ja Innsbruckista täältä.
Tässä vielä pari kuvaa B:sta.







Eräs nähtävyyksistä on vesiputous, joka nyt ei ollut kyllä hienoimmillaan vaan pikemminkin jäinen. Ylös kalliolle johtaa portaat kesäisin, jossa on linnarauniot.
Toisella puolella kylää lähtee pyhiinvaellustie.





Itävallan riemua. Torvikauppiailla oli valitettavasti ollut menestystä.



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen