22.12.2013

Skanssenin kyrka

Alla olevan Segloran kirkko (1730) päätettiin purkaa kivikirkon tieltä. 1916 se kuitenkin myytiin Nordiska Museetille ja siirrettiin Skansseniin.
Alttaritaulu on v. 1870 ja kello on vuodelta 1861. Sitä ennen saarnattiin tiimalasin mukaan. Myös Ruotsissa oli kirkossakäyntipakko. 
Urut (1777) tulevat Filmsin kirkosta.

 Saksalaisen a capella viiden hengen miehistöllä toimiva Ensemble Amarcordi saattaa kuulostaa liian siirappiselta, mutta paremmat vaihtoehdot voi olla vähissä.
Saarnastuoli on aiemmasta kirkosta ja tehty v. 1700l.Kirkossa oli kylillä nimikkopenkit. Naiset istuivat vasemmalla ja miehet oikealla.

Lepppävuoran Kirkon Kammarikuoron joulukonsertti keräsi hyvin väkeä. Rotarit möivät sopivasti kahvia, glögiä ja piiirakoita. Tosin Sibban pianokappaleen aikana tiskit kilisivät kilpaa. Ohjelmasta ei köyhtynyt kuin vitosen.

Kuoron taiteellinen taso, kuten todettua sopivan korkea. Ohjelmisto oli hyvin laadittu eli kirkkokuorolle sopivia eikä liian tuttuja. Tutuimmasta päästä oleva Hiljainen joululaulu oli huippuunsa viritetty, että kuoro kuulosti yhdeltä sulautuneelta instrumentilta.
Parina perättäisenä aamuna on tullut radiosta Radion Kamarikuoron (RIP) version Sibban Joululaulusta. Niiden versio on vähän liiankin kuorolaulutaiteellinen.

Kiinnostavimmasta päästä oli Melartinin säveltämä Yön keskellä tähtönen loisti ja Asko Rautioahon (Aale Tynnin sanat) oleva Betlehem.

Kirkkomusiikillisinta oli Tuon teille ilosanoman Niilo Rauhalan suomentamana. Alkuteos on Vom Himmel hoch da komm ich her. Tämän sing along version kuvauksessa on taustatietoa Lutherin kappaleen lähtökohdista.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen