20.06.2013

Rede

Frankfurt on Saksan rikostilastojen kärjessä, kun taas Mynsseni loistaa.

Kansainvälisen tilaston mukaan Saksassa on nyt yli miljoona miljonääriä. 6,7% enemmän kuin viime vuonna. Sitä selitetään toipuneilla pörssikursseilla.

Sen sijaan parhainpaan kymmeneen prosenttiin kuuluakseen riittää 4300 eur nettotulot kuukaudessa. (SZ).

Saksassakin joutuu maksamaan enemmän veroja, mitä enemmän on tuloja. FAZ:in jutun mukaan CDU:n vaaliohjelmassa torjutaan kovempi verotus sillä jo nyt:

Sie verweist im Entwurf ihres Wahlprogramms darauf, dass zuletzt die obersten 5 Prozent der Steuerpflichtigen 41,5 Prozent der Einkommensteuerlast getragen haben. Die oberen 25 Prozent der Steuerpflichtigen hätten 76,9 Prozent geschultert.


Korruptiokyselyssa Saksa pääsi parempaan kolmannekseen.  Suomi tietysti pärjäsi paremmin.
Tuore uutinen kertoo, miten Saksan rautateiden tytäryhtiö yritti lahjoa Kreikassa ja nyt sitten vetäytyi korruptioherkistä maista pois.

Siegessäule (1873) Preussin ja Tanskan välisen sodan voitoksi. Rakennelman paikka siirrettiin puistommaksi Hitlerin käskystä. Silloin rakennelman korkeudeksi tuli 67 m.

Saksassa kohosi keskiviikkona lämpötilat paikoin yli 35:n. Junien ilmastointilaitteita hajosi, joten peruutuksilta ei vältytty.
Berliinissäkin oli 33. Obamallakin oli olemista. Yleisössä saksalaiset ministerit saivat juoda pullosta, mutta muille kuudelle tuhannelle tarjoiltiin juomista mukeista. Punainen risti joutui antamaan joillekin hoitoa.

Er dankt Wowereit – den er "Woweriet" ausspricht – und den Tausenden Gästen. Und dann zieht er sein Jackett aus und fordert alle auf, es ihm gleichzutun. Unter Freunden könne man nämlich informell sein! 

"Wir sind nicht nur Bürger der Vereinigten Staaten und Deutschlands, wir sind auch Weltbürger.

 (Welt)



Puhe on tietysti nähtävissä ARD:n Mediathekissä. Kamerakin joutui katsomaan paksun ja korkean panssarilasin takana. Teleprompteri oli lakkoillut, joten papereista piti lukea.


Michelleä ja tyttäriä (12 ja 14 v. )  opasti Merkelin mies  Herr Sauer.  Viereissessä Sony sentterissä (kuvat yllä) löytyi mikälie leegopaketti roskiksen vierestä ja se evakuoitiin. Hotelli on lähistöllä nimittäin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen