05.06.2013

Rantatiellä


 

Unohtui mainita, että Venny Soldan-Brofelt taisi pistäytyä myös Oberammergaussa opiskelemassa puunveistoa. Ei hassumpi valinta.

Gustavelund ei ole kovin moderni taideteostaan myöten. Se oli tehty 60-l. jonkin kunnallislainsäädännön tms. kunniaksi.









Lottamuseo.

Sen historia-sivu kertoo: "Syväranta oli Rantatien vanhimpia huviloita. Gustavelundin kartanon omistaja kanslianeuvos Alexander Magnus de la Garde myi Syvärannan palstan 3.7.1869 helsinkiläiselle ”Herr Expeditions chefsadjointen och Riddaren” eli adjutantti Birger Lundahlille (1822-1890). "



Ennen seitit olivat kultaiset ja siinä oli hämähäkkejäkin.





Aleksis Kiven kuolinmökki.


Erkkolassa on parhaillaan Martta Wendelin -näyttely. Aatos osti sen kunnalle ja antoi remonttirahaakin. Pihalla tuoksuu tervalta.
Juhana Heikki Erkko (1849–1906) oli suomalainen runoilija, aforistikko, näytelmäkirjailija ja kulttuurivaikuttaja ja rakennutti yllä olevan rakennuksen itselleen 1902.  Wikipediasta käy ilmi, ketkä kaikki kantoivat sen arkkua.  Päivälehden perustaja Eero oli sen veli.



Erkkojen säätiö tukee kansallisbalettin nuorisoryhmän perustamista 900 keurolla, mutta merkittävä osa apurahoista menee lääketieteen tutkimukselle kuten akatemiaprof. Aaltosen syöpägenetiikan huippuyksikölle. Eräs erikoisimmista on norppagenetiikan rahoitus. Ensembl-tietokannasta voi etsiä muitakin lajeja,. joista on referenssigenomiaineistoa saatavilla.  Kyseinen akatemiaprof. alkaa myös johtamaan huippuyksikköä, jotka julkistettiin tiistaina. Jos syöpätutkimus kiinnostaa niin Suomen tiedepalkinnon (jaetaan joka 2. vuosi) saajan suomenkielinen esitelmä (alkaen 9:00).

Ku(i)valehti kertoo, että Erkon säätiö myös rahoittaa New Generation Operan toiminnasta puolet. Sen toiminnasta kerrotaan lisää 6.6. Eräs toiminta on jakelu verkon kautta. Sivun jutun kuva Akseli-oopperasta liittyy ainakin siten, että Matvejeff johti orkesteria siinä. Hän aloittaa Jyväskylä Sinfonian ylikapellimestarina 2014. Hänestä on myös uuttu uusimmassa Optiossa.


Ainolassa en tällä kertaa käynyt.




Taidemaalarien gallerioiden isot ikkunat Halosenniemessä että Tarvaspäässä ovat suunnattu pohjoiseen, koska silloin aurinko ei paista suoraan sisään ja valo säilyy pehmeänä.
Halosen niemen syyskuvia olen esitellyt aiemmin, joten tässä vastapainoksi toukokuun kuvia.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen