04.06.2013

Pegel

Saksassa on siis joutunut teitä ja taloja veden valtaan ja armeija on komennettu apuun. Ihmiset tarjoavat nykyaikana Internetissä apua ja majoitusta tarvitseville ja tietysti tekevät työtä.

Dr. Merkelkin lähtee tiistaina tutustumaan jonnekin ja Seehofer lähtee Passauhun ainakin. SZ:n kuvia erityisesti Baijerista. Saksassa pitäisi Dauerregen  loppua tänään tiistaina.

Passaussa Itä-Baijerissa kohtaa Tonava ja Inn joet (kts. ilmakuva aiemmasta kirjoituksestani tai tästä Spiegelin kuvasarjasta ). Passaun tuomiokirkko on tulva-alueella varmasti. Siellä on pahin tulva ainkain sitten v. 1501. Tonavassa on rikottu kaikkien aikojen ennäyty +12,5 m.

Areenassa löytyvässä pätkässä ollaan selkeästi Passaussa.  Huomautettakoon pätkän otsikosta, että Saksassa ilmoitetaan sademäärät litraa neliömetrillä eikä millimetreinä. Samoin siellä tuulen voimakkuus ilmoitetaan km/h eikä m/s.

Münchenin Isar-joki on normaalisti aika vaatimaton  joeksi, mutta nyt sielläkin on vettä tulvavaroalueita myöten kts. kuva  ja jonkin jenkin youtube-video. Ilmeisesti Deutsches Museum on vieläkin auki.

Hochwasserstand mittareita näkee monessa kaupungissa Saksassa jokien varsilla eli siitä näkee ennätystulvien tasoja ( der Pegel = taso, vesiraja) .
Talo jokunen metriä jokea ylempänä Seligenstadtissa.

Minä en ole pahemmin tulvia nähnyt paitsi kerran junan ikkunasta lähellä Tsekin rajaa.

 Yleisiä kuvia Landsberg am Lechistä, joka myös on kärsinyt tulvasta.

 Vanhan raatihuoneen rokokoo julkisivun on tehnyt itse Zimmermann.








 Taidemuseon nurmikolla.


 Nam nam. Pitäähän nimikkomakkara olla.





 Tässä on nyt se Lech, jonka vieressä (am) Landsberg on. Ei tuossa kummoista varaa ole nousta.


Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen