08.06.2013

Drachen

Hallessa, josta tämän sivun kuvat ovat, on vedenpinta kääntynyt laskuun, mutta vaara ei ole ohi. Siellä on 50000 hiekkasäkkiä asetettu.

Magdeburgissa sen sijaan jännitetään, mitä käy. Siellä ylitettiin 2002 ennätystulvan vedenkorkeus, mutta onneksi patokin oli suunniteltu 7 m nousun varalle. Yliopistossa opetus keskeytettiin ainakin tiistaihin asti.

Saksassa arvioidaan olevan 250'000 hehtaaria viljelyspeltoa on veden alla. Jo siitäkin tulee 250 miljoonan euron tappiot.

Passaussa jo raivataan jälkiä.
Hallessa on pieni linnakin (Moritzburg). Maanantaisin se on kiinni, kuten museoilla on tapana.
1484 alkoi Magdeburgin arkkipiispalle linnan rakennus.  30-vuotisessa sodassa oli toki Gustav Adolf tässäkin linnassa - sai sen ilman taistelua.  1637 ruotsalaiset sytyttivät tulipalonkin.

Linnan moderni museointegraatio.


Google-mapsissa näkyy hyvin, miten rankasti linnaa on remontoitu.  Halle on muuten noita kaupunkeja, joissa ei ole Google-autolla ollut asiaa. Suomessa on pikkukylätkin huristeltu läpi.

Dom ei näytä kovin kehuttavalta ulkoa enkä käynyt sisällä. Tässä kuvia.

Domplatzin Brühmannin kaivo on saanut nimensä tekijänsä mukaan. Tehty vast'ikänä v. 2012.
Aiheena on elämän kierto, kuinka elämä päihittää kuoleman. Keskiössö  siis äiti ja lapsi kuin Eduskunnassa ikään. Kehän ympärillä on nuori ja vanha mies sekä nainen.

Händel-Festspiel peruttiin  ja museot on suljettu tulvatilanteen takia. Tuolla olisi ollut loistavaa musiikkia. Ehkä joskus tulee mentyä. Leipzigkiin on lyhyt matka junalla.
Händel syntyi 1685 Hallessa.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen