19.11.2014

Uusi kolmannes




Emma uusii Saastamoisen säätiön kokoelmaripustustaan. Nyt avautui ensimmäinen osa nimeltä "Kosketus" ja loput touko- ja marraskuussa 2015. 



Wardit ja Salliset ovat saaneet antaa tilaa paljon uudemmalle nykytaiteelle. Taiteilijoita oli jopa paikalla, kuten museon kanssa samassa kylässä asuva asuva Pekka Jylhä, jonka upea kristallikuula kukkaro systeemi oli esillä. Se muistuttaa hieman kuvaa 13 taiteilijan kotisivulla.


 Nyt on 22.2 asti esillä iso Ahtilan videoinstallaatio 11 metrisestä kuusessa luonnolliseessa koossaan muuten työnalla olevassa keskisalissa (agora). Voi säkkituolissa katsoa kuusen huojumista itsenäisissä osissa.
  Valikoima oli kiva sekoitus tauluja ja veistoksia. Plensalta on venähtänyt naamapatsas.  Kotimaisuusaste on kyllä korkea. Valokuvateoksissa laatu voittaa määrän.
Joiltain taiteilijalta oli parikin teosta.

 Toisessa vaihtuvassa näyttelyssä on tarjolla varta vasten näyttelyä varten tehdyt viisi video ja/tai ääniteosta, kuten kerrostalon seinää pitkin liikkuvä kamera, joka seuraa ihmisiä ikkunan takana kodeissaan. Ideana kuvata, miten urbaanissa ympäristössä ihmisjoukot ja toistaalta yksityisyys kohtaa. Toisessa työssä ollaan jossain Kiinasssa aavikolla rakennuksessa hiekkamyrskyn keskellä.
Erikoisin teos on kaksi valoaläpäisevää seinää, joiden välissä pääsee kävelemään. Seinille ja lattialle heijastuu vaihtuva kuvapinta, joka toi mieleen kuunpinnan.
 Tilassa ei oltu säästelty, mutta ihan hyvään tarkoitukseen se meni ja hienosti oli tunnelma saatu luotua. Näyttelyn sivulta löytyy trailerikin.

Päänäyttelyssä on edelleen optistataidetta, josta kerroin aiemmin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen