30.10.2014

Kimmellyskala

 Linnanmäki-sarjan viimeinen osa. Seaworld, johon toki sisäänpääsymaksu. S-kortilla ja netistä alennusta.
Nyt:ssä oli kerrankin hieman saksalaista huumoria und zwar die Merkel Raute, jota myös voimatimantiksi kutsutaan. Angelan imitaattorin elämä on helppoa.
Die Raute tarkoittaa mm. neljäkästä, risuaitamerkkiä (#).
Niin, se hymiö:

(-_-)
-<>- 













29.10.2014

Telegram

 Postimerkkimessut olivat samassa tilassa Kirjamessujen kanssa. Kiinnostavin kokoelma sisälsi sähkösanomia.

Norjan radiosta on muuten kuunneltavissa useampia oopperoita kuten Donizettin Maria Stuarda, jota MET toi elokuvateattereiden kautta Suomeen.









28.10.2014

Saksalehtikatsaus

Sunnuntaina Kölnissä oli mukamas salafistien vastainen mielenosoitus.  4500..4800 hulikaania otti osaa tapahtumaan "Hooligans gegen Salafisten“, mutta pääasia oli päästä tappelemaan. 44 poliisia loukkaantui. Poliiseja oli "vain" luokkaa 1500 sillä samaan aikaan oli liittovaltion alueella käynnissä kaksi jalkapallopeliä. 
Monien taustalla on äärioikeistolaiset kuviot sekä jalkapallohuliganismi. Porukkaa oli tullut toki ympäri maata.

 Joku poliitikko totesi Suomessa olevan liikaa virkamiehiä. Entäs jos ottaa idolimaamme Saksan vertailuun, jossa on 16 Länderiä?
Pikkuisen Saarlandin edustaja oli esittänyt, että mitäs jos vähennettäisiin osavaltioita.
Joku on maksanut, että säästöä tulisi miljardi.

1996 oli yritetty Brandenburgin liittämistä Berliiniin, joka on yksi valtio, mutta sekin torjuttiin kansanäänestyksellä, joka on perustuslainmukaan tarpeen olla positiivinen tuollaisissa yhdistymisissä.


FC Bayern oli pistäytynyt Fransicusta morjestamassa Vatikaanissa.
Ilmeisesti olivat saaneet anteeksi Argentiinan voiton.  Paavi sai tietysti jalkapallon sekä pelipaidan, jossa on paavin nimi saksaksi (Franziskus). FCB lupasi lahjoittaa miljoonan yleishyödyllisiintarkoituksiin sekä järjestää ystävyysottelun.

Nun ist die gute Laune zurück - Gott sei Dank.
 Kuvan potkupalloseura ei liity mielenosoitukseen.

Saksan lakitekstejä pidetään vaikeaselkoisina. Tässä esimerkkejä, että osataan siellä yhdyssanojakin tehtailla tyyliin Rindfleischetikettierungsüberwachungsaufgabenübertragungsgesetz.  Liekö peräisin 2006 tienoon Gammelfleischskandaalista, en tiedä.
Saksan pakolaisvirrasta:
Ylen uutisjutun kuvaa voi pitää lähes harhaanjohtavana. Juttu kuitenkin kannattaa lukea, sillä se kertoo myös asioita, joita ei saksalaismediassa näy.

SZ:lla on oma osastonsa nykyään Mynssenin pakolaisongelmalla ts. kaikki rakennukset ovat täysiä, että joidenkin on pitänyt jäädä pihalle.
Olympiastadionillakin on ollut tilapäismajoitusta.

Zeitin infografiikasta näkee, missä päin uhka köyhyys (ansaitsee alle 60% keskitulosta). Bremen ei tosiaankaan yllättä tilastoja aiemminkin nähneenä. Parhaimmassa asemassa ovat jälleen etelän kaksi rikasta.

Tämä Bundelandies mukaan tehty kartta osoittaa tulotasojen eron idässä ja pohjoisessa selkeästi.

Myös idässä ja pohjoisessa varastetaan suhteessa enemmän autoja, kuten Spiegelin muutama pallukkaa kertoo.

Manager Magazin puolestaan informoi, missä rikkaat asuvat. 44 500:sta rikkaimmasta asuu Hampurissa ja Münchenissä 36. Düsseldorfin seutu ei yllätä.   Sadan rikkaimman saksalaisen omaisuus yhteenlaskettuna on melko tarkkaan 400 miljardia euroa. 




27.10.2014

Buchmesse14

 Ylella on runsaasti klippejä Kirjamessuilta.

EvLut kirkon haastatteluttallenteet.

Messuilta voi löytää ties mitä erikoista. 



 Etiopilaisia teoksia.