28.07.2014

Kentridge

Taidenäyttely on mitä parhain tapa paeta hellettä. Harva oli tuota äkännyt - vai liekö kuitenkin ollut syynä kiinnostamaton vaihtuvanäyttely.
Valitettavasti Emman vaihtuvanäyttely vielä kenties kolmanneksen näyttelytilasta. Käsittämätöntä. 
Pysyväiskokoelmastakin osa oli suljettu.
Noh, käynti kannatti ilmaisten poistonäyttelykirjojen ansiostakin. 

Vartin opastuksella sai tarvittavan taustan. 
Noh, tuo opasteksti oli hienosti tehty lampun avulla.

Sinänsä eteläafrikkalaisen taiteilijan kaksi videoteosta + 8 min pätkä, jossa hän vastaa Emman kysymyksiin kolmena samanlaisena henkilönä (trikkikuvaus) omana itsenään, jotka kiistelevät ja keskeyttävät toisiaan karrikoidusti. Tässä vastaava esimerkki.

Toinen videoista on hiilipiirrosanimaatio. Se kuuluu Emman säätiön kokoelmiin itse asiassa. Liekö ollut kimmokkeena ko. näyttelyyn, en tiedä. Videoissa teemana oli apartheid.
Toisessa videossa oli myös ihan eläviä ihmisiä. Myös tummaihoisia ja taiteilija itse.  Teknisesti ottaen se teos oli huima. Siellä oli puinen liikkuva kiertokanki-häkkihäkkyrä "keuhkot", neljä megafonia, joskin kaiuttimia oli varmasti enemmän. Kolmelle seinälle viisi videotykkiä heijasti videota. Riippuen kohdasta, kuvat olivat enemmän tai vähemmän yhteydessä toisiinsa. Kuva heijastettiin pakkauslaatikonvanereille, jota oli kivasti eri värisiä.  Sitten vajaa 20 puutuolia katsojille. Kestoa puolisen tuntia.  Hesarin kriitikkokin nosti kädet pystyyn, eikä edes yrittänyt selittää sitä.


Omassa kokoelmassa on QR-tageja, joista yksi vie tähän sivulle. Kyseisestä taulusta ei väriä ja kasveja tosiaan puutu. Kokoakin on kivasti.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen