12.07.2014

Fanmeile

Brandenburgin portin lähistöllä, kuten monessa muussakin paikkaa Saksaa ja Berliiniä
http://www.berlin.de/fussball-wm-2014/public-viewing-berlin/ on sunnuntaina kisakatsomoita.

Die Berliner Fanmeile zur Fußball Weltmeisterschaft 2014 in Brasilien befindet sich auf der Straße des 17. Juni zwischen Brandenburger Tor und Siegessäule und ist rund 700 Meter lang. Bis zu 100.000 Fußball-Fans können hier feiern.

Paikalle rakennettiin 1793 ensimmäinen Quadriga, jonka Napoleon pölli 1806, mutta se palautettiin. 2. maailmansodan pommit tuhosivat sitä pahoija ja 1956 mennessä se oli korvattu kopiolla. Portti on ollut Saksan jakaantumisen ja yhtenäisyyden symboli, jossa on niin Kennydy kuin Obamakin puhuneet.
Satuin kerran Berliinin potkupallon EM-kisojen aikaan. Ilotulituksen paukkuivat.
Myös Hampurin Miniaturweltissä oli askarreltu public viewing aaltoinen.

DFB:stä Drei Original-Bayern werden am Sonntag im großen Finale stehen, Philipp Lahm, Bastian Schweinsteiger und Thomas Müller, und in der Startelf werden sechs Münchner erwartet.
niinpä SZ kertoo Mingan valmistautumisesta.

 Siegessäule Tiergartenissa olevan puistoalueen, tässä tapauksessa kisakatsomon, toisessa päässä n. 700 m päässä Brandenburgin portilta. 
Tämä rakennettiin 1864 Preussin ja Tanskan välisen sodan muistomerkiksi.  Ennen kuin tämä voiton merkki valmistui 1873 ehti Preussi voittaa myös Itävallan (1866) ja Ranskan (1871).
Alkuperäinen jalusta ja sijainti olivat eri, kun Hitler halusi sen muuttaa. 
Pylvään nokassa seisoo Victoria.

Taustalla häämöttää Bundestagin lasikatto.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen