29.07.2014

Iso kuva

Vasta viime viikolla oli Husiksessa Amoksen kesän näyttelyssä juttua. Alakerrasta löytyy tauluja mukamas niiden kokoon liittyen. Taiteilijat ovat antaneet siihen jotain kommenttejakin. Stina Saariston The Last man standing sisältään nimestään huolimatta hurjan eukon ja paljon muuta. Tällä teoksella onkin kokoa. Kts. kuva (1/5). Olen nähnyt tuon aiemminkin. Olisiko sitten ollut Amoksella 2010.
Uusi tuttavuus oli 1968 syntynyt Jarmo Kukkonen, jolta oli onnistuneita teoksia siellä. Täällä on jotain hänen töitään
Toinen näyttelyistä on Beda Stjernschanzin, yleisölle melko tuntemattomaksi jääneen naistaiteilija. Tässä on hänen töitään. Hugo Simbergin symbolismi voi tulla mieleen jostakin. Hän hallitsi erityisesti kasvit. Kuvassa 6/13 on tuo utuinen kukkaketo. Sekin on yksityisomistuksessa. Onneksi siitäkin oli tehty postikortti.
Taidesäätiöiden upea metsänäyttely oli antanut tietä työ-aiheiselle näyttelylle. Se ei tietenkään ole yhtä näyttävä, mutta ihan OK
Ylimmässä kerroksessa on kolmas vaihtuva näyttely liittyen muotokuviin. Siellä oli kaksi videoteostakin, joissa oli kummassakin henkilö (Kulturfondetista), mutta välillä myös jotain liikkui tyylliin perhosia. Noh, kovin energiaystävällinen tuollainen muotokuva ei ole, mutta näyttävä. Kts. still-kuvat (1/6 ja 2/6).
Taidetta kotiin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen