06.07.2015

Normaalia parempi ooppera

 Baijerin valtionooppera, jossa on tullut joskus käytyä..


Tällä kertaa oli vuorossa ooppera, jota en ollut ennen nähnyt. Katsoessa tuli mieleen, että tämä sopisi aiheensa puolesta hyvin Savonlinnaan ja toisekseen, että Kansallisoopperassa joutui tuoman laulajat kuitenkin ulkomailta. Ja kas, siellähän se on 2016 ohjelmistossa joskin elokuun vierailevana esityksenä Torinosta. Oopperan heavyuserit tulevat ostamaan liput nopeasti. Sain viimeisen edullisimman kategorian lipun ensi-iltaan. Bellinin bel canto -oopperan virtuoosimaiset numerot todennäköisesti nostavat hiukset pystyyn huonoimmallakin paikalla joskaan esittäjistä ei ole minulla mitään tietoa. Torinolaiset esittävät myös La Bohèmen.



 Basso Mika Kares teki hienon työn.

Tanskan radion radioinnista, joka on vieläkin netissä, Barcelonasta oli melkein Pavarotilta kuullostava tenori sekä Mynssenistä tuttu Gubanova.
Norman sopraanon vaatimustaso taitaa ohittaa Nabuccon Abigaillenkin roolin.
Kuuluisin Norma on tietenkin Maria Callas, ja tunnetuin aaria on rukous Casta Diva.
Alkusoittokin on ihan oopperan alkusoitto.

Norma on ylipapitar, jolla ei saisi olla lapsia, mutta niitä nyt on parikin roomalaisen tenori Pollionen kanssa, mutta se on salaista. Temppelivirkailijan hommia tekevä Norma myös rauhoittelee gallialaisia, joiden kylän roomalaiset ovat vallanneet. Jotta ollaan melkein Asterixissa on mukana myös mistelinoksan leikkaus, joka muka kertoo, ettei vielä ole vastarinnan aika. 
Tenori on ihastunut Norman ystävättäreen, temppelin neitsyeeseen ja samalla häpäisee temppelin alttarin. Norma saa sen tietää ja raivostuu niin, että melkein surmaa heidän lapsensa, mutta ei pysty vaan käskee Adalgisaa lähtemään Roomaan lasten kanssa. Adalgisa kuitenkin ehdottaa, että Norma ja Pollione palaisivat yhteen. 
Norma käskee myös nyt nousta roomalaisia vastaan ja se on menestyksekäs manööveri, ja tietysti kiinni jäänyt henkilö on Pollione.  Pollione tuodaan Norman eteen tuomittavaksi, mutta Norma ei saa häntä tunnustamaan Adalgisaa vaikka uhkaa tappaa lapset ja Adalgisan.  Norma kuitenkin tunnustaa myös lapsensa samalla ja jättää heidät basson hoivaan ja marssii itse  polttoroviolle, Pollione seuraa  ilmeisesti rakkauttaan Norman perässä, joten lapset jäävät orvoiksi.




 Oopperaruuhka
Oneginin mainos.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen