04.07.2015

Monet ja Opie

Yle uutisoi, että Museokorttia on myyty liki 10000 kappaletta. En ihmettele, sillä se on halpa (54 eur) ja pk-seudulla moni museo sitä tukee. Jutussa mainitaan, että museoissa käydään hetken mielijohteesta enemmän.

Tämä on totta. Sunnnuntainakin ohimennen kävin Valokuvataiteen museossa, jossa oli yksi pieni osa uutta viime kerrasta. Kyseisten I.K. Inhan muutaman valokuvasta tehdyn tulosteen takia ei olisi viitsinyt lippua maksaa.
Frankfurtin päämuseo juhlisti 200-vuotista taivaltaan Monet-näyttelyllä.
 Kassakin oli oikein pitänyt siirtää ulos. Aukioloaikoja oli pidennetty. Silti eräänä lauantaina oli aikamoinen tungos, että en ole vastaavaan törmännyt kuin ehkä jossain taidenäyttelyn avajaisissa.

Retrospektiivinen näyttely kuvaa sitä hyvin. Ei siellä huipputauluja ollut kuin murto-osa.

Erityistä näyttelyssä oli nettisivutarjonta, joka ehdottamasti kannattaa katsoa. Se myös palkittiin.

 Taidetta erään pilvenpiirtäjän pihalla.
 ?
 En käynyt tällä kertaa.





Hgin Taidehallissa on poikkeuksellinen näyttely. Paljon ns. lednäyttöihin ja muihin tekniikoihin pohjautuvia animaatioteoksia.  Lisäksi on seinällä näkyviä ääriviivatöitä. Museon ulkoseinässä olevat näytöt ovat kyllä näyttäviä.

 Hänellä on myös lihavia ihmisiä kuvissa eikä ole suostunut niitä poistamaan vaikka jotkut asiakkaat olisi halunnt. 

Elävä brittitaiteilija oli ollut lehditötilaisuudessa, mutta tämä on siitä kuuluista, ettei häntä saa valokuvata.

 Hän on tehnyt näköisveistoksia julkkiksista, ja nyt Taidehallin iso halli pääsi oikeuksiinsa majoittaen muutama n. 1,8m korkean pään. Yhteistä niille oli ihon värin vaihtuminen alueittain vaaleasta tumman ruskeaan.

 Seinillä ei juuri ole ole tekstejä eikä taiteilija sallisi ääniopastuksiakaan tai korvalapuista saisi kuulua vain Led Zeppeliniä. 
Monet teokset on nimetty luettelemalla kuvan henkilöiden ammatit (kts. esim. tämä video)

Kannattaa katsoa kotisivun poikkeuksellisen taiteellista toteutusta. 

Tässä oli erinomainen esimerkki, miten nopeasti nähty pieni, mutta erinomainen näyttely kannatti Museo-kortilla käydä hyvissä mielin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen