11.05.2014

Huopalahden kko

 Huopalahden kirkon historia ja olemus on aika poikkeuksellinen. Sinne en ole aikaisemmin eksynyt ja piti kartasta katsoa, missä se oikein on.
 Ympärillä on säilynyt pari muutankin puutaloa.

Välttävä flyygeli säesti Lpr:n laulukisoista tutun Matti Turusen konserttia.
Varsinainen tutkinto konsertti on Siban salissa. Ilmestynee tänne.
Konsertin otsikko oli Kevät keikkuen tulevi. Onneksi arvasin oikein, ettei siellä Peipon pesiä laulettu vaan ihan oikeaa liediä. Onneksi oopperaakin oli edes pari numeroa. Kirkkoon olisi sopinut hengellistä kamaa lisää, mutta ehkä se ei Siban laulututkintokonserttiin sovi.

Suomalaista ohjelmistoa oli Merikannon Merellä, joka tuli reippaasti jättäen Kiminkin toiseksi. Pianistilla tosin oli tekemistä. Salminen oli tässä videossa about Turusen ikäinen.Myös Laatokka klassikko oli mukana.
Viimeisistä kiusauksista kuultiin kohtaus, jossa Paavo pohtii puhuvansa vielä Suomen kansalle ja kalastavansa syntiparkoja. Esityksen Paavo oli aika duurimaisen tuulella, eikä synnit, TODO-lista, ja kuolema tuntunut niin ahdistavan - toisin kuin vaikka Talvelan referenssiesityksissä.
Dalandin aaria sentään sai ollakin optimistinen.
Ohjelmiston erikoisin numero oli Viulunsoittaja katolla Rikas mies jos oisin englanniksi. Jos olisi noin hyviä laulajajia niin ehkä voisi jopa kuunnella musikaalia. Hyvin sujui showirroittelu.
Pekka Kähkönen sanoin lauantaina radiossa oopperan väliajalla, että jos on heikot ylä-äänet niin on basso. Turusen kohdalla näin ei ole.
Siinä englantikin sujui Messias-oratorion pätkää paremmin. Se  oli hieman liedmäistä barokkia, mikä voisi korjaantua, jos taustalla olisi flyygelin sijaan barokkipumppu. Kappale ei tosiaankaan ole helppo. Mielestäni se sopii paremmin baritonille
Konsertissa oli myös viisi Winterreisen osaa, mutta ne istuivat bassolle ihan hyvin.


 Oli helppo havaita poikkeuksellinen veistos. Taiteilija itse Eeva Ryynänen.


 Kirkolla on oikein terassi. Jotenkin paikasta huokui aktiivisuus ja olohuonemaisuus.

Kuun viimeisenä viikonloppuna on X-yliopiston La Boheme.
Teemalla oli lauantaina näemmä ollu 80 min erikoinen Scarlattin ooppera Tsekistä.
Saksan harjoituksena voi käyttää vaikka Zeitin juttua, kun  taposta nuorisovankilaan joutunut silloinen uusmatsi on nyt Itä-Saksassa Saksenissa babtistiseurakunnan pappina (31 v).

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen